Tre palestinere drept

Bråket fortsetter i Midt-Østen. Tre palestinske ungdommer ble drept i sammenstøt med israelske militære på Vestbredden og i Gaza i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammenstøtene oppsto samme dag som Israel på nytt innførte blokade av palestinske byer på Vestbredden og i Gaza.

De mest alvorlige sammenstøtene skjedde i sammenheng med en begravelse av tre palestinere på Gaza-stripen. Der skjøt bevæpnede palestinere i luften, og folkemengden ropte på hevn. I de følgende kampene ble to ungdommer, den yngste 13 år, drept.

En annen tenåring ble skutt ved en militærpost i nærheten av Ramallah.

Tettere blokade

Den israelske hærsjefen på Vestbredden, Generalmajor Yitzhak Eitan, sier håndhevelsen av blokaden vil bli tatt alvorlig, og det har gått ut strenge ordrer om hvordan håndhevelsen skal utføres, skriver BBC på sine nettsider. Bare mat og medisiner skal få krysse blokadegrensene.

I følge BBC blir ikke blokaden håndhevet like strengt alle steder. På visse punkter er de svært lite som har forandret seg. Noen steder tok israelske innbyggere saken i sine egne hender, og blokkerte palestinske biler.

Statsminister Ehud Barak vil holde et krisemøte med sikkerhetsrådet sitt, så snart han kommer tilbake fra Washington.

SAMMENSTØT:</B> Det var kraftige sammenstøt mellom steinkastende palestinere og israelske militære både på Vestbredden og i Gaza i dag.