Tre palestinske kvinner drept

Tre palestinske kvinner ble drept da teltet deres ble angrepet av en israelsk stridsvogn på Gaza-stripen lørdag kveld, opplyser sykehuskilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst tre andre medlemmer av samme familie ble såret under angrepet, og tilstanden til to av dem skal være kritisk.

Den israelske regjeringshæren bekrefter å ha avfyrt tre stridsvogngranater, og hevder at det var et svar på angrep mot israelske soldater utenfor den jødiske bosettingen Netzarim på Gaza-stripen.

- En israelsk stridsvogn var på vei fra Netzarim da palestinere åpnet ild fra nord og sør. Vi skjøt tilbake. Det ble også åpnet ild mot en militær stilling ved Netzarim, og mot selve bosettingen, sier en talskvinne for den israelske regjeringshæren.

- Vi skjøt tre stridsvogngranater som svar, og undersøker fortsatt hendelsen, sier talskvinnen.

Øyenvitner avviser

Palestinske øyenvitner sier at det ikke ble hørt skyting i området før teltet til den palestinske familien ble truffet.

Ifølge Mohammed Rash som bor bare 30 meter unna, ble teltet truffet av én granat.

- Vi ble overrasket av stridsvognbeskytningen, ettersom vi ikke hadde hørt skyting i nærheten, forteller Rash.

Angrepet truer den skjøre våpenhvilen i området, og kommer samtidig med at EUs utenriksansvarlige Javier Solana kommer til Midtøsten, sammen med Sveriges statsminister Göran Persson.

Frykter begravelsen

De to EU-utsendingene skal søndag ha samtaler med Israels statsminister Ariel Sharon og utenriksminister Shimon Peres i Jerusalem, og palestinernes president Yasser Arafat i Ramallah.

CIA-sjefen George Tenet fortsetter også sine forsøk på å gjenopprette sikkerhetssamarbeidet mellom israelerne og palestinerne, og USAs Midtøsten-utsending deltar også i skytteldiplomatiet.

Observatører i området frykter imidlertid at søndagens begravelse av de tre drepte palestinske kvinnene ¡- Selmiya, Hekmat og Nasra Malalha - skal sette sterke følelser i sving hos palestinerne, noe som kan få volden i området til å blusse opp igjen.

NTB-Reuters