Tre personer døde i grotte

Tre fremdeles savnet på Tenerife.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst tre personer har mistet livet etter at en gruppe på 30 personer ble innestengt i en grotte på den spanske ferieøya Tenerife.

Spansk politi og redningstjeneste gjennomførte en dramatisk redningsaksjon i dag etter at gruppen ble innesperret i grotten. Tre av turistene var søndag formiddag fremdeles savnet, mens spanske myndigheter bekreftet at tre personer har omkommet.

Deler av grotten er under vann, noe som har gjort det vanskelig å nå fram til dem som er innesperret. Det skal også være vulkanske gasser og lite oksygen inne i grotten.

Grotteturen skal ha blitt organisert av et forskningsinstitutt på Kanariøyene Det var stort sett spanjoler i gruppen, men også noen utenlandske forskere var med på turen. De tok seg trolig inn i grotten via en flere hundre år gammel vannsjakt som ble stengt i 1964.

Grotten «Piedra de los Cochinos» strekker seg 3 kilometer innover i fjellet på nordsiden av Tenerife.

15 personer i følget greide å ta seg ut av grotten ved egen hjelp, men var noe svekket av oksygenmangel, opplyser en talsmann for de lokale myndighetene på øya. Ytterligere åtte personer er reddet ut av redningsmannskapene.

(NTB)

Kart: Googlemaps
Kart: Googlemaps Vis mer