ØDELEGGELSER: En palestinsk mann kikker ut på ødeleggelsene dagen etter at den israelske hæren angrep en rekke mål på Gazastripen. Foto: Suhaib Salem / Reuters
ØDELEGGELSER: En palestinsk mann kikker ut på ødeleggelsene dagen etter at den israelske hæren angrep en rekke mål på Gazastripen. Foto: Suhaib Salem / ReutersVis mer

Tre personer drept i angrep mot boligblokk sør i Israel

Den israelske hæren har sendt ut skriv som ber innbyggerne holde seg unna Hamas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre personer er drept i et rakettangrep fra Gaza mot Sør-Israel rundt klokka 08 norsk tid, melder israelsk politi. Ifølge polititalsmann Micky Rosenfeld var det et bygg med leiligheter som ble truffet i Kiryat Malahi.

Dette er de første rapporterte drepte israelerne etter at Israel i går gikk til angrep mot en rekke mål på Gazastripen.

Ifølge Jerusalem Post skal fem personer også være skadd i angrepet, deriblant et lite barn.

Minst 10 personer er drept og over 40 skadd i gårsdagens angrep. I morgentimene er ytterligere tre palestinere drept og en rekke andre skadd, melder Al Arabiya.

- Militæret er forberedt på å utvide operasjonen, advarte den israelske presidenten Binyamin Netanyahu i går.

Den israelske hæren hevder det har blitt avfyrt 120 raketter fra Gaza siden lørdag.

Krisemøte Mens granatene haglet samlet FN sikkerhetsråd seg til hastemøte for å diskutere hva som kan gjøres for å hindre en videre eskalering av konflikten.

Susan Rice, USAs FN-ambassadør, sa under krisemøtet at Israel har rett til selvforsvar mot rakettangrepene som de siste dagene har kommet fra Gazastripen.

Palestinas FN-ambassadør, Riyad Mansour, sa ifølge Al Arabiya, at Israel «vulgært og offentlig skryter av sine overlagte drap på palestinere».

Hamas lovet blodig hevn og sier Israel med angrepene har åpnet «porten til helvete», og i israelske medier spekuleres det i om millionbyen Tel Aviv kan være et mulig mål.

«Rekkevidden av vår sorg vil bli reflektert i omfanget av vår respons», heter det i en uttalelse fra Hamas ifølge Ynet.

Den israelske hæren ber i en uttalelse innbyggere på Gazastripen bes holde seg unna «Hamas-aktivister og fasiliteter».

FORTSATTE I NATT: Rakettangrepene fortsatte gjennom natta etter onsdagens angrep. Her ses en eksplosjon etter et israelsk luftangrep nord på Gazastripen. Foto: Ariel Schalit / AP Photo
FORTSATTE I NATT: Rakettangrepene fortsatte gjennom natta etter onsdagens angrep. Her ses en eksplosjon etter et israelsk luftangrep nord på Gazastripen. Foto: Ariel Schalit / AP Photo Vis mer

«IDF (Israel Defense Forces Command) er fast bestemt på å forsvare innbyggerne i staten Israel. Denne kunngjøringen gjelder til ro er gjenopprettet i regionen» står det i uttalelsen.

Drepte Hamas-leder Den israelske hæren startet i går det de selv kaller «Operation Pillar of Defence» med et 20-talls rakettangrep, som blant annet drepte Hamas' militære leder, Ahmed al Jaabari.

Aj Jaabari er det mest høytstående medlemmet av organisasjonen som er blitt drept siden den tre uker lange Gaza-krigen som startet i romjula 2008. Den gang ble 1400 palestinere drept.

President Mahmoud Abbas og andre palestinske ledere ba umiddelbart om et krisemøte i Den arabiske liga for å diskutere den alvorlige situasjonen.

Det er kun få dager siden Israel skjøt raketter mot sin nabo i nord, Syria, for første gang på fire tiår.

Nordmenn i Gaza Det norske Utenriksdepartementet opplyser til NRK at en norsk diplomat er blant de mange utlendingene som i kveld ikke kommer seg ut av Gaza på grunn av kampene.

Også andre nordmenn er i samme situasjon, og UD er i dialog med både Hamas og israelske myndigheter for at de som ønsker det skal komme seg trygt ut i morgen.

Utenriksminister Espen Barth Eide er bekymret over utviklingen i Gaza.

- Samtidig er det nå viktig at partene viser vilje til tilbakeholdenhet og unngår ytterligere opptrapping. Dette vil kun føre til at sivilbefolkningens liv på begge sider settes i fare, og svekke mulighetene for å finne en varig løsning på konflikten, sier Barth Eide til Aftenposten.

Foto: Ariel Schalit / AP Photo
Foto: Ariel Schalit / AP Photo Vis mer