BEVISSTLØSE:  Mannskaper fra nødetatene på stedet der tre personer ble funnet bevisstløse i en båt ved Bryggen i Bergen søndag. Foto: Monica Hägglund Langen / NTB scanpix
BEVISSTLØSE: Mannskaper fra nødetatene på stedet der tre personer ble funnet bevisstløse i en båt ved Bryggen i Bergen søndag. Foto: Monica Hägglund Langen / NTB scanpixVis mer

Tre personer er kritisk skadd etter gasslekkasje i båt ved Bryggen i Bergen

Situasjonen for de tre er kritisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi fikk melding klokka 12.31. Det er tre personer om bord i en lystbåt ved bryggen i Bergen, alle er bevisstløse, sier operasjonsleder Arve Samsonsen til Dagbladet.

Ifølge politiet er det mistanke om kullosforgiftning.

Klokken halv tre søndag ettermiddag melder Helse Bergen i en pressemelding at situasjonen for de tre er kritisk.

- Det er snakk om en kvinne og to menn. Alle er i 20-åra og hjemmehørende i Hordaland, sier politiets innsatsleder Kjetil Hoff til Bergens Tidende.

Tilstanden til de tre er ukjent, men at de var i live da de ble fraktet bort.

Det har vært en gasslekkasje om bord. Brannvesenet har nå satt på en vifte i båten.

- Den ene mannens bror fikk ikke kontakt med personene over telefon, og derfor reiste han ned for å sjekke at alt var i orden. Han fant dem liggende på gulvet i båten og meldte fra til nødetatene, sier brigadesjef Kjell Hegdahl i Hordaland brannvesen til NTB.

Brannvesenet har målt andelen kullos (CO) inne i båten, og konstaterer at det har lekket ut i båten. Skadeomfanget er foreløpig uvisst.

- Vi målte konsentrasjonen av CO i luften, og det var ikke en mengde som var farlig for brannvesenet å jobbe i, men dersom man oppholder seg der over lengre tid er det jo en annen sak, sier Hegdahl.

- Sist noen var i kontakt med dem var rundt midnatt. Det er usikkert hvor lenge de har ligget der, sier Kjetil Hoff til Bergensavisen.

Ifølge Norsk Helseinformatikk er kullosforgiftning ved uhell en sjelden dødsårsak i Norge, fordi vi i hovedsak har elektrisitet som oppvarmingskilde.

Forgiftningen skjer ved at kullos (CO) blokkerer hemoglobinet og fortrenger oksygen. Dermed oppstår oksygenunderskudd i vevet.

I akuttfasen skader oksygenmangelen hjerte og hjerne.

Har du tips, innspill, video eller bilder? Last opp videoen din til DBTV-desken, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no.

Dagbladet kommer med mer.

     

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram