Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre personer falt ned i kjempekrater

Store deler av vei raste ut - 15 meter dypt krater. Politiet venter på lavinehund som skal sjekke om noen ble tatt av raset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet ved Rogaland politidistrikt fikk melding 17.56 om at det er gått et ras i Stavanger sentrum like ved tinghuset.

Tre personer falt ned i hullet, men kom seg opp. Politiet skal fortsette å søke i jordmassene etter flere personer.

Det er uklart om det er fare for at hus kan rase sammen, men ett hus er ifølge politiet evakuert. Bilder fra Dagbladet.nos tipsere viser at raset har gått helt inntil flere husvegger. Krateret er 20 meter langt og 15 meter dypt. Politiet har sperret av området rundt.

- Vi har søkt i krateret med vanlige politihunder, men ikke funnet mennesker. For sikkerhets skyld venter vi nå på to spesialhunder fra Bergen med mannskap som skal undersøke området nærmere. Men ingenting tyder på at det er mennesker i hullet, sier politibetjent Daniel Klepp til Dagbladet.no.

Hørte smell

- Vi hørte et kjempesmell ti på seks, og så så vi at halve veien var rast ut, sier Åsbjørn Kvame, som jobber på en frisørsalong i nærheten.

- Det har sprengt nokså hardt her de to siste dagene, forteller Kvame til Dagbladet.no.

Han forteller at tre personer falt ned i hullet da veien raste ut. Ifølge Stavanger Aftenblad, ble en av disse lettere skadd og er sendt til sykehus.

 15 METER DYPT: Tre personer havnet nedi da veien raste ut midt i Stavanger sentrum. Det samme gjorde en container som ble brukt som gangtunnell. Foto: ERLING HÆGELAND
15 METER DYPT: Tre personer havnet nedi da veien raste ut midt i Stavanger sentrum. Det samme gjorde en container som ble brukt som gangtunnell. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer

Raset skjedde i forbindelse med byggearbeid i sentrum. I tillegg har det regnet mye i det siste.

Landet på hylle

De tre personene skal ha vært tilfeldig passerende og var på vei enten inn eller ut av en container som brukes til gjennomgang for gående og syklister. Denne containeren har ramlet ned i hullet. En av de forbipasserende var syklist, og havnet på en hylle 2,5 meter ned i krateret.

Gjesdal opplyser at politiet har alle tilgjengelige mannskaper i området på rasstedet. Politiet venter på lavinehund som skal søke etter mennesker. Brannvesenet er også på stedet.

- Jeg er helt i sjokk

Det er entrepenørselskapet Risa som arbeider på stedet. Ifølge hovedentrepenør Åsmund Torjussen i Risa har de holdt på reise et betongbygg på stedet som skal bli både utleielokaler og leiligheter.

- Den siste tiden har vi drevet med et masseuttak, men dette pleier normalt aldri å utløse ras, sier Torjussen til Dagbladet.no.

Torjussen var ikke på stedet da Dagbladet.no pratet med han, men var på vei tilbake til Stavanger.

image: Tre personer falt ned i kjempekrater

- Dette er veldig spesielt. Jeg er helt i sjokk, sier han.

Daglig leder i Risa, Bjørn Risa, sier han foreløpig ikke er oppdatert om saken, og derfor ikke vil komme med kommentarer.

Dagbladet.no kommer med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!