ARBEIDSULYKKE: Tre personer er hardt skadd etter at de falt mellom 50 og 60 meter under arbeid fra den svarte og røde krana på Kværner i Verdal i Nord-Trøndelag. Foto: Tor Aage Hansen
ARBEIDSULYKKE: Tre personer er hardt skadd etter at de falt mellom 50 og 60 meter under arbeid fra den svarte og røde krana på Kværner i Verdal i Nord-Trøndelag. Foto: Tor Aage HansenVis mer

- Tre personer falt nesten 50 meter

Kurv løsnet fra en lift på Kværner Verdal. Alle er alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du informasjon om saken? Tips oss på telefon 24 00 00 00, e-post 2400@db.no eller sms/mms 2400.

(Dagbladet): En polsk statsborger og to nordmenn er alvorlig skadd, etter at de befant seg i en kurv som løsnet i stor høyde fra en lift på Kværner Verdal i Nord-Trøndelag. Politiet fikk melding om arbeidsulykken klokka 14.10.

- De er alvorlig skadd, men jeg veit ikke mer om tilstanden, sier operasjonsleder Lars Erik Besseberg ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Kurven med de skadde - én polsk statsborger og to nordmenn - falt mellom 35 og 50 meter og traff lekteren. Nøyaktig fallhøyde er for øyeblikket ikke endelig kjent.

- Det er på det rene at de tre var oppe i en lift som kan strekke seg 50 meter over grunnen. Liftens kurv med de tre ombord var nesten oppe i maksimal høyde da den falt ned på lekteren, sier Besseberg.

ARBEIDSULYKKE: De skadde er én polsk statsborger og to nordmenn. Foto: Tor Aage Hansen
ARBEIDSULYKKE: De skadde er én polsk statsborger og to nordmenn. Foto: Tor Aage Hansen Vis mer

De skadde er fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim med luftambulanse. Politi, kriminalteknikere og Arbeidstilsynet er nå på åstedet for å sikre spor og danne seg et bilde av ulykkesårsak og -forløp.

Informasjonssjef Tove Strand Trana ved Kværner Verdal sier kurvene brukes til befordring av store og høye stålkonstruksjoner.

- Totalt tre personer var i denne kurven, som løftes opp i høyden av en kran, da fallulykken skjedde. Ambulanse og politi er på stedet, og vårt industrivern er satt i verk. Omfanget av ulykken har vi ikke klart akkurat nå, sier Strand Trana til Dagbladet.

Det er foreløpig ikke kjent om det var vitner til hendelsen.

 Saken oppdateres.

 Informasjonssjef Tove Strand Trana ved Kværner Verdal sier de foreløpig ikke vet skadeomfanget av ulykken. Foto: Tor Aage Hansen
Informasjonssjef Tove Strand Trana ved Kværner Verdal sier de foreløpig ikke vet skadeomfanget av ulykken. Foto: Tor Aage Hansen Vis mer