SØK ETTER SIGNALER:: Tirsdag ble det fanget opp signaler fra skredsøkere i området hvor fire menn var meldt savnet i Sunndalsfjella. I dag ble tre funnet døde. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
SØK ETTER SIGNALER:: Tirsdag ble det fanget opp signaler fra skredsøkere i området hvor fire menn var meldt savnet i Sunndalsfjella. I dag ble tre funnet døde. Foto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer

Tre personer funnet døde i Sunndalsfjella

Fire var savnet etter skitur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire menn ble mandag ettermiddag meldt savnet etter en tur i Sunndalsfjella. Leteaksjonen ble trappet opp i går, og da klarte også politiet å identifisere signaler fra et snøskred i området.

Seint i går kveld opplyste politiet at det var små sjanser for å finne noen i live.

Like før klokka åtte i dag ble det kjent at tre personer er funnet døde, melder TV 2.

- Vi har funnet tre omkomne, vi er i ferd med å frakte dem ut av området, bekrefter innsatsleder Halvard Vermøy i Nordmøre- og Romsdal politidistrikt til Adressa.no.

Letingen fortsetter Et redningshelikopter startet grytidlig mandag morgen å fly bakkemannskaper opp til skredområdet i Sunndalsfjella for å lete etter de fire savnede skigåerne.

Vermøy hevder det skal være godt håp om å finne også den siste savnede.

- Etter de opplysningene vi har, var alle fire utstyrt med skredsøkere, sier han.

Bedre leteforhold Været og forholdene skal være bedre for letemennskapene i dag enn tidligere i uka.

- Det er ansett som forsvarlig å sette folk inn i området for å lete etter de savnede. Helikopteret er nå i gang med å flytte folk opp fra oppmarsjområdet i dalen til skredområdet, uttalte operasjonsleder Sigvart Sivertsen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB klokka 6.45.

Det er folk fra den alpine redningsgruppa Romsdal Fjellredningsgruppe som settes inn i letingen etter de fire mennene.

- Været har tydeligvis vært gunstig i løpet av natten og det anses derfor som forsvarlig å starte opp igjen letingen nå. Men været endrer seg hele tiden, og når dagen gryr blir det mildere og vi må derfor gjøre løpende vurderinger av hvor lenge mannskapene kan oppholde seg der oppe, sier operasjonslederen.

Erfarne fjellfolk De savnede mennene er alle i slutten av 20-årene og begynnelsen av 30-årene. De var på fjelltur ved den 1.552 meter høye fjelltoppen Litlskjorta da de ble meldt savnet mandag ettermiddag. Da hadde to andre fra gruppen tatt seg ned igjen, mens de fire skulle gå videre til Frusalhalsen.

De fire mennene skulle møte turkameratene på Brandstad på 200 meters høyde klokka 15 mandag ettermiddag, men dukket aldri opp. Politiet ble varslet mandag klokka 17.

Det har vært dårlig vær i området både mandag og tirsdag med skydekke og mye snøfall.

BEKREFTER FUNN: Lensmann i Sunndal Halvard Vermøy sier tre er funnet døde.                     

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BEKREFTER FUNN: Lensmann i Sunndal Halvard Vermøy sier tre er funnet døde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer