<strong> ULYKKE:</strong>  Tre personer har omkommet og én person er alvorlig skadet etter en bussulykke på E6 i Namsskogan. Foto: Anne Elisabeth Brekkvassmo / Namdalsavisa.
ULYKKE: Tre personer har omkommet og én person er alvorlig skadet etter en bussulykke på E6 i Namsskogan. Foto: Anne Elisabeth Brekkvassmo / Namdalsavisa. Vis mer

Tre personer har omkommet etter bussulykke i Nord-Trøndelag

Én person er hardt skadd, opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tre personer har omkommet og én person er alvorlig skadet etter en bussulykke på E6 i Namsskogan i Trøndelag, opplyser Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Ulykka skjedde et par kilometer fra Flåttådal, og seks kilometer nord for Trones på en veistrekning med en fartsgrense på 80 kilometer i timen.

17 personer om bord Politiet fikk melding om ulykken klokka 12. Nødetatene er nå på stedet, og har iverksatt nødvendige tiltak.

- De resterende passasjerene blir fraktet til sykehus med ambulanse. Noen av disse personene er lettere skadet, og noen av dem er uskadet, opplyser operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

I alt var det 17 personer om bord i turistbussen fra Sveits. 16 passasjerer pluss sjåføren. På Namsskogan kommune sine nettsider står det at den sveitsiske ambassaden er kontakta. Ifølge beredskapsleder Paul Skogen skal samtlige passasjerer være fra Sveits.

- Bussen var på tur sørover E6, og har kjørt ut av vegen og inn i en bergvegg. Det var en kraftig smell som gjorde at flere av passasjerene havnet utenfor bussen, opplyser Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

I NRKs direktesending sier Anne Brekkvassmo, et øyenvitne som tidlig til stedet, at det ble jobbet for å redde liv.

Det står lange køer i begge veiretninger da veien forbi stedet er stengt som følge av ulykka. Det skriver Vegtrafikksentralen på Twitter. 

Kriseberedskap Administrerende direktør i Helse Nord-Trøndelag, Arne Flaat, sier til Dagbladet at sykehuset i Namsos er satt i kriseberedskap.

- Vi vet ikke hvor mange det forventes å bringe inn til sykehus, men vi er forberedt. Bemanning er det mest nødvendige, og vi har kalt inn ekstra mannskaper, sier Flaat til Dagbladet

Helsedirektøren forteller til Dagbladet at de er forberedt.

- Vi har prioritert akuttmottak og de funksjonene som er helt nødvendige, sier han.

Ifølge Trønder-Avisa skal et Sea-king-helikopter ha fraktet skadde til sykehuset i Namsos. 

Namsskogan kommune har satt et kommunalt kriseteam i beredskap for å ta seg av involverte og pårørende. Kriseteamets pårørendetelefon kan nås på telefonnummer 74 12 10 75, opplyser Namsskogan kommune på sine nettsider.

• Dagbladet oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer