STORBRANN: Det ryker voldsomt fra bilopphuggeriet like utenfor Trondheim. Foto: Terje Næss
STORBRANN: Det ryker voldsomt fra bilopphuggeriet like utenfor Trondheim. Foto: Terje NæssVis mer

Tre personer hardt skadd i eksplosjonsartet brann i bilopphuggeri

- Det stiger svart, kraftig røyk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fem personer er skadd til etter en brann på Trondheim Bildemontering på Øysand.

Tre av disse er hardt skadd, ifølge politiet.

- Vi har fått melding om eksplosjoner på Øysand, sier brannmester Hans Jørgen Kristoffersen ved 110-sentralen til Adressa.

Uvisst skadeomfang Politiet opplyser på Twitter at de jobber med å få oversikt over personskadene. Det er bekreftet at seks personer er fraktet til St. Olavs Hosptial i Trondheim, og at det er uvisst skadeomfang på disse.

- Tre personer er hardt skadd og to har fått legetilsyn på grunn av røykinhalering. Tilstanden til de tre hardt skadde er enda uavklart, opplyser stabssjef i Sør-Trøndelag politidistrikt, Torgeir Moholt.

- Alle som har tilknytning til stedet gjennom jobb er gjort rede for og ingen er meldt savnet. Brannen er nå under kontroll, men det siver giftig røyk fra stedet og evakuering vurderes fortløpende, sier Moholt.

Ifølge Trønderavisa var det seks personer i bygget da brannen startet.

- Det befant seg seks personer inne i bygget da brannen startet, innsatsleder Jomar Sjøhagen til avisa.

Svart, kraftig røyk Brannen er ifølge avisa i et bilopphuggeri, og E39 forbi stedet ble stengt som følge av brannen. Like etter 18.30 melder politiet at veien forbi brannstedet igjen er åpnet.

Sju ambulanser var på vei til brannen. Politiet har sendt alt tilgjengelig mannskaper til bilopphoggeriet, ifølge NTB. Politiet fikk melding om brannen 16.25 i ettermiddag.

Nødetatene er på stedet, melder Sør-Trøndelag politidistrikt på Twitter.

- Jeg står og kikker på brannen nå. Det er voldsom eksplosjonsfare, så man forsiktig med å flytte folk nærmere eksplosjonsstedet. Ambulansene kjører skytteltrafikk til Trondheim, og det ryker noe inn i granskauen. Svart, kraftig røyk kommer ut hele tida, sier frilansfotograf Joakim Halvorsen, som står på stedet, til Dagbladet rundt 17.30 i ettermiddag.

Saken oppdateres

Vet du noe om saken? Har du tips, innspill, bilder eller video? Last opp videoen din til DBTV-desken, ring oss på 24 00 00 00, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no.