Tre personer i avhør etter bussulykken

Lensmannen i Karasjok avhører nå tre personer, som skal ha sittet i en bil som møtte skolebussen på ulykkestidspunktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tre personer blir nå avhørt, de har sittet i en bil som har kjørt på strekningen. Ingen ting tyder på at de har utløst tragedien, sier førstebetjent Stig Rennemo ved Karasjok lensmannskontor til Dagbladet.

- Vi er knapt i gang med den taktiske etterforskninga og vil foreløpig ikke gå ut med etterlysning, sier Karasjok-lensmann Svein Hansen.

Sju år gamle Lasse Lemet Gaup, sju år gamle Anne Maja Anti og elleve år gamle Inger Kare Anti omkom i bussulykken i Karasjok. De to jentene var søskenbarn. Fem barn ble sendt til sykehus med skader.

Politiet kan lese ut fra terrenget at føreren av ulykkesbussen har foretatt en unnamanøver like før bussen skar ut av veien og veltet.

- Dette kan skyldes at bussen møtte en bil før den kjørte ut, opplyser politimester Kristine Fossen ved Vadsø politidistrikt til NTB fredag kveld.

Politiet hadde den første samtalen med sjåføren fredag kveld, kort tid etter at han var blitt operert for skadene han pådro seg i ulykken.

- Jeg kan ikke si noe om innholdet i denne samtalen, men vi har også fått kontakt med både sjåfør og passasjer i en mulig møtende bil. Disse sitter akkurat nå inne til avhør, opplyste Fossen.