ETTERFORSKNING: Politiet i Tampa etterforsker tre drap som har skjedd i løpet av ti dager. De ser drapene i sammenheng. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Zuma Press / NTB Scanpix
ETTERFORSKNING: Politiet i Tampa etterforsker tre drap som har skjedd i løpet av ti dager. De ser drapene i sammenheng. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Zuma Press / NTB ScanpixVis mer

Tre personer i samme Florida-nabolag har blitt drept på ti dager: - Noen terroriserer nabolaget

Politiet ser drapene i sammenheng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siden 9. oktober har tre personer blitt drept i Seminole Heights, et nabolag i byen Tampa i den amerikanske delstaten Florida.

Politiet har iverksatt drapsetterforskning og sier til CBS News at de ser drapene i sammenheng.

Tre unge drept

Mandag 9. oktober ble en 22 år gammel mann skutt og drept i 21-tida da han ventet på et busstopp, skriver politiet i en pressemelding.

Fire dager seinere ble en 32 år gammel kvinne funnet skutt og drept. Politiet tror drapet skjedde én eller to dager før hun ble funnet.

Også denne uka fant politiet en person skutt og drept. Torsdag fant politiet en 20 år gammel mann skutt og drept i en veikant. Familien til 20-åringen sier til CBS News at de skjønte det var noe galt siden han ikke kom hjem den kvelden og meldte han savnet til politiet.

FØRTE TIL TILTALE: Påtalemyndighetene i Hamilton offentliggjorde i går videoen som viser drapet på en ubevæpnet, svart mann i USA. Video: Reuters Vis mer Vis mer

Ingen motiver

Ettersom de tre personene er blitt funnet drept noen bare noen hundre meter fra hverandre - og med få dagers mellomrom - ser politiet drapene i sammenheng.

- Det er ingen tvil om det, sa Brian Dugan, politisjef i Tampa, på en pressekonferanse fredag.

Politiet sier at de verken har ledetråder eller motiver i etterforskningen.

- Vi har noen som terroriserer nabolaget, sa Dugan.

Familien mannen som ble funnet drept denne uka sier til CBS News at 20-åringen var på feil sted til feil tid, og skal ha tatt feil buss før han ble drept. Hva som seinere skal ha skjedd, er noe politiet etterforsker.

Overvåkning

I en pressemelding skriver politiet at de har snakket med beboere i nabolaget og hentet inn overvåkingsvideoer. Fredag denne uka delte politiet en overvåkningsvideo av en person som går i nabolaget samme kveld det første drapet skjedde. De sier i pressemelding at dette er en person de ønsker å snakke med og ber derfor folk som tips.

CBS skriver at politiet foreløpig ikke pågrepet en eventuell seriemorder som kan stå bak én eller flere av drapene.

Et familiemedlem nær 20-åringen som ble funnet drept denne uka, sier at hun håper at noen kan bidra politiet med informasjon.

- Det kan være dattera din, barnebarnet ditt, sønnen din, kona di eller ektemannen din. Det kan være noen i familien din, sier hun.