OSLO: Politiet søker etter en gjerningsperson i Oslo gate. En mann i 40-åra skal ha fått knivstikk i ryggen. Foto: Line Brustad / Dagbladet
OSLO: Politiet søker etter en gjerningsperson i Oslo gate. En mann i 40-åra skal ha fått knivstikk i ryggen. Foto: Line Brustad / DagbladetVis mer

Tre personer knivstukket i Oslo i natt. - Ingen sammenheng mellom hendelsene

I tillegg truet en mann forbipasserende med kniv, noe som gjorde at politiet måtte bevæpne seg. Ingen er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt midnatt skjedde det en rekke kniv-episoder i hovedstaden. Politiet kopler ikke hendelsene sammen.

Klokka 23.34 lørdag kveld fikk politiet melding om at en mann i 40-åra truet forbipasserende med kniv på Ensjø i Oslo. Mannen holdt en kniv opp mot halsen på en tilfeldig forbipasserende, og politiet måtte bevæpne seg for at mannen skulle legge fra seg kniven.

Til sykehus

Ikke lenge etterpå, klokka 23.48 fikk politiet melding om at en person hadde blitt knivstukket i Oslo gate i Gamlebyen. Mannen, som er i 40-åra, fikk knivstikk i ryggen og er innlagt på sykehus med ukjent skadeomfang.

- Mannen er lettere skadet. Vi har ingen opplysninger om gjerningspersonen. Ingen er pågrepet i saken, sier vaktleder ved Krimvakta i Oslo, Janne Kroglund søndag morgen.

Fire minutter over midnatt fikk politiet melding om ny knivstikking. Denne gang i en leilighet på Torshov. Tre personer var til stede da politiet ankom stedet. De første meldingene gikk på at to av de som var tilstede, var blitt knivstukket. Kroglund i Krimvakta forteller Dagbladet søndag morgen at det var én person i leiligheten som ble knivstukket.

- Han er lettere skadd, sier vaktlederen.

Politiet opplyste i natt at de jaktet en gjerningsmann som er mørk i huden og har tynn ytterjakke.

- Det er heller ingen pågrepet etter denne hendelsen, sier Kroglund søndag morgen.

Løp fra stedet

Klokka 01.23 i natt meldte politiet på Twitter at enda en person er knivstukket i Oslo. Hendelsen skjedde i Christian Kroghs gate i sentrum av byen. Fem personer løp fra stedet i retning Hausmannsgate.

- Fornærmede har fått stikk i skuldre og lunger og er kjørt til sykehus. Vi jobber aktivt med å finne de som løp fra stedet, i tillegg til å hente inn videoovervåkning, sier Christian Krohn Engeseth, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Politiet jobber nå med å hente vitneobservasjoner fra samtlige hendelser.

- Vi jobber med å skaffe oss vitneopplysninger på samtlige hendelser. Vi ser ingen sammenheng mellom hendelsene. I Oslo gate har Krimvakta tatt over etterforskningen, sier operasjonslederen.

Dagbladet følger saken.