Tre personer løslatt etter avhør

Innrømmer å ha deltatt i å skjule 13-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ytterligere to kvinner og en mann, alle i 60-årene, ble i dag pågrepet  og siktet for å ha skjult den 13 år gamle gutten som var savnet fra en barneverninstitusjon i Horten i tre uker.

Etter avhørene har de tre personene blitt løslatt. Alle tre har erkjent å ha deltatt i å holde 13-åringen skjult, men kun to av de siktede har erkjent straffskyld, skriver Vestfold politidistrikt i en pressemelding i kveld.

Gutten kom til rette da han meldte seg aleine på Sentrum polititasjonen i Oslo natt til 2. påskedag.

Vil ikke si noe om motiv

Politiet vil ikke kommentere hvilket motiv de siktede har oppgitt for å ha skjult gutten, og vil heller ikke gå ut med detaljerte opplysninger om hvor gutten har vært i perioden da han var savnet. Politiadvokat Lise Dalhaug Øhrling har tidligere opplyst at gutten oppholdt seg et sted på Østlandet og ikke i foreldrenes hjemfylker Vestfold eller Buskerud.

Onsdag før påske ble guttens mor og mormor varetektsfengslet i to uker for medvirkning til å holde gutten skjult. Siktelsen mot disse to opprettholdes etter avhørene av de tre andre personene. 

De tre som ble arrestert i dag, satt i avhør på Horten politistasjon i ettermiddag. Alle de fem involverte i saken er siktet etter straffelovens paragraf 216 om barnebortføring.

- Ikke fysisk tvang

En bitter strid om foreldreretten mellom guttens mor i Vestfold og faren i Drammen er bakgrunnen for at 13-åringen ble borte. Han er nå tilbake på barneverninstitusjonen i Horten.

Farens advokat Vidar Borgersen sa i går at etterlysningene i media har bidratt til press som har fått personene bak frihetsberøvelsen til å gi opp.

- De tre som sitter i avhør nå, er ikke i nær familie med gutten eller hans varetektsfengslede mor og mormor. Pågripelsene skjedde uten dramatikk, uttalte politiadvokat Lise Dalhaug Øhrling.

13-åringen har vært i Norge hele tiden, og han har ikke vært utsatt for fysiske tvangsmidler.

- Gjennom avhørene holder vi blant annet på å finne ut hvordan gutten kom til poltistasjonen i Oslo, sier Øhrling.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer