DRAMATISK: Tre personer omkom og en person ble kritisk skadd i en trafikkulykke i Lavangen fredag kveld. FOTO: Jon Henrik Larsen
DRAMATISK: Tre personer omkom og en person ble kritisk skadd i en trafikkulykke i Lavangen fredag kveld. FOTO: Jon Henrik LarsenVis mer

Tre personer omkom i dramatisk ulykke

Personbil møtte lastebil i Lavangen i Troms.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fredag klokken 18.04 fikk politiet melding om en dødsulykke i Lavangen på E6 nær Fossbakken-krysset i Troms. En personbil frontkolliderte med en lastebil i et veikryss. Det var fire menn i personbilen da ulykken skjedde.

- Tre personer er bekreftet omkommet. Den fjerde er brakt til Narvik sykehus, sier operasjonsleder Kåre Munkvold Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.

Satt fastklemt Personene i personbilen ble sittende fastklemt etter ulykken, og den overlevende måtte skjæres løs. Han er stabil og kun lettere skadd, ifølge Jan Fredrik Frantzen, kommunikasjonsrådgiver ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

Føreren av lastebilen ikke kom til skade i ulykken. Politiet kan foreløpig ikke si noe om alderen på de involverte.

Forholdene på stedet var i kveld vinterføre med lett snø. Politiet vet foreløpig ikke hva som er årsaken til ulykken.

Jon Henrik Larsen kom til stedet en halvtime etter at ulykken skjedde. Han beskriver situasjonen som kaotisk på ulykkesstedet.

- Ambulansepersonellet gjorde alt de kunne for å hjelpe personene i bilen, men for flere av dem var det allerede for seint. Jeg opplevde dette som veldig dramatisk, sier Larsen til Dagbladet.

- Etter at den overlevende ble fraktet bort, hvilte det en kald stillhet over stedet hvor ulykken skjedde, forteller Larsen.

- Politiet sent på stedet Han reagerte på at det tok tid før politipatruljen var på stedet. Ifølge politidistriktet, var de på plass klokken 18.55, altså en helt time etter at Universitetssykehuset Nord-Norge fikk melding om ulykken.

- Det er lange avstander her nordpå samt at det er vinterføre. Vi kjørte ut så snart vi fikk melding om ulykken. Vi kontaktet også Troms politidistrikt, men de hadde heller ikke noen nærmere ressurser tilgjengelig, sier operasjonsleder Munkvold til Dagbladet.

Han understreker at ambulansen var raskt på stedet, og at første statusmelding fra ambulansepersonell på stedet kom klokken 18.20.