Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre personer omkommet i brann i et rekkehus i Nedre Eiker

To kvinner og en mann omkom i brannen og politiet har varslet de antatte pårørende.

BRANN I SOLBERGELVA: Det brenner framdeles i rekkehuset i Solbergelva i Søndre Buskerud politidistrikt. 
Foto: Thomas Rasmus Skaug
BRANN I SOLBERGELVA: Det brenner framdeles i rekkehuset i Solbergelva i Søndre Buskerud politidistrikt. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brannen som søndag kveld tok livet av tre skal ha startet i den samme leiligheten hvor de omkomne ble funnet. 

- De tre døde er fraktet ut av bygget og vil bli sendt til obduksjon, som antageligvis vil bli foretatt i morgen. Når det gjelder hvem de omkomne er, har vi kontakt med antatt pårørende, forteller operasjonsleder Olav Myrvold ved politiet i Søndre Buskerud til Dagbladet.

Politiet fikk meldingen klokka 17.38 og opplyser at det er to damer og en mann som har omkommet. En mann og en kvinne er registrert på leiligheten hvor brannen skal ha startet.

- De andre i rekkehuset er evakuert, sier pressekontakt Tina Brock i Drammensregionens brannvesen til Dagbladet.

Kriseteam Operasjonsleder Myrvold sier til Dagbladet at leilighetene i rekkehuset nå er gått gjennom, og tror ikke det er noen fare for at det vil bli funnet flere døde.

Han kjenner heller ikke til skadde utover de som har omkommet.

- Etter det jeg skjønner er det ikke fare for spredning til andre bygninger, sier Myrvold. Han forteller at tre nabohus også er evakuert.

- Det er opprettet et kriseteam i Nedre Eiker, og de har åpnet rådhuset i Mjøndalen. Der får pårørende og evakuerte mulighet til å være, forteller Myrvold.

På twitter forteller politiet at kommunen også har opprettet en krisetelefon, med nummer 908 39 664.

Han forteller at de døde ikke er identifisert, og at de pårørende derfor ikke er varslet.

- Totalskadd Tina Brock forteller at alle leilighetene i rekkehuset er evakuert.

Brannbiler fra Øvre Eiker, Nedre Eiker og Drammen er i gang med slukking, og det har vært to-tre ambulanser på stedet i tillegg til minst en legevaktbil.

FULL FYR: Politiet fikk melding om brannen 17.38. søndag kveld. Foto:  Vegard M. Aas
FULL FYR: Politiet fikk melding om brannen 17.38. søndag kveld. Foto: Vegard M. Aas Vis mer

Fotograf Joakim Fjeldli forteller at han kom til brannstedet klokka 1745 i ettermiddag, omtrent samtidig med politi, brannbiler og ambulanse.

Da Dagbladet snakket med ham litt etter klokka seks i kveld, fortalte han at det brant kraftig på taket, og at andre etasje så ut til å være totalskadd.

SLUKKING: Brannbiler fra Øvre Eiker, Nedre Eiker og Drammen er i gang med slukking, og det har vært to-tre ambulanser på stedet. Foto: Joakim Fjeldli
SLUKKING: Brannbiler fra Øvre Eiker, Nedre Eiker og Drammen er i gang med slukking, og det har vært to-tre ambulanser på stedet. Foto: Joakim Fjeldli Vis mer