Synagogeangrep:

Tre personer pågrepet etter angrep mot synagoge i Sverige

Rundt 20 maskerte menn skal ha kastet brennende gjenstander mot synagogen i Göteborg sentrum, ifølge Expressen.

BRANNBOMBE: Lørdag kveld ble det kastet brannbomber mot en synagoge i Göteborg sentrum. Ingen personer skal ha blitt skadd under angrepet. Foto: Adam Ihse / TT / NTB Scanpix
BRANNBOMBE: Lørdag kveld ble det kastet brannbomber mot en synagoge i Göteborg sentrum. Ingen personer skal ha blitt skadd under angrepet. Foto: Adam Ihse / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 22.10 lørdag kveld fikk svensk politi melding om at flere maskerte personer kastet brennende gjenstander mot synagogen i Göteborg sentrum. Ifølge Expressen skal det dreie seg om opptil 20 gjerningspersoner.

Søndag morgen bekrefter politiet at de har pågrepet tre gjerningspersoner mistenkt for forsøk på mordbrann. Politiet mistenker imidlertid at flere personer var innblandet i angrepet, og ønsker fortsatt tips fra publikum.

Angrepet skal ha funnet sted mens det pågikk en ungdomsfest inne i synagogen. Ungdommene ble geleidet ned i synagogens kjeller.

Til Expressen forteller moren til en av festdeltakerne at hun fikk melding fra datteren om at hun begynte å bli redd.

- Det er alltid vakter på festene, og de ba ungdommene løpe ned i kjelleren. Der sitter de nå. Datteren min sier det lukter bensin. Det er veldig ubehagelig, vi har jo fryktet at noe sånt skal skje, sier hun.

Brannbomber

Til avisa GP sier svensk politi at angrepet førte til en mindre brann, som raskt ble slukket. Redningsleder Kristoffer Wahter opplyser om at det dreier seg om brannbomber av typen molotovcocktails.

- Vi vet ikke så mye mer enn at det har blitt kastet molotovcocktails mot synagogen. Det er både flasker og bensin på stedet, sier en av politibetjentene til GP.

Allan Stutzinsky som sitter i den juridiske forsamlingen i Göteborg spekulerer på om det kan ha en sammenheng med Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad som ligger bak.

- Hendelsene med Trump og Israel de siste dagene, og urolighetene mellom Israel og Palestina, er hendelser som alltid skaper større trussel, sier han.

Ingen skadde

Politiet har innledet en etterforskning av saken, og styrket sikkerheten rundt synagoger. Ingen personer ble skadd under angrepet.

Saken etterforskes som forsøk på mordbrann, ifølge Aftonbladet. Operasjonsleder Jimmy Dahlström forteller at ingen av gjerningspersonene har tatt seg inn i bygningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer