Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre personer pågrepet etter bombefunn på Voss

Flere hus evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på Voss har pågrepet tre personer i forbindelse med funnet av en hjemmelaget bombe i kommunen torsdag kveld.

Ti kilo dynamitt samt en del sprengstoff og eksplosiver fra forsvaret ble oppdaget i en garasje i sentrale deler av Voss klokken 21.43, melder NRK.

Sju nabohus ble evakuert mens politiets bombegruppe sikret sprengstoffet som ble ansett som ustabilt. Også forsvarets sprengstoffeksperter ble tilkalt.

- Sprengstoffet ble fjernet klokken 00.16. Garasjen er sikret og dynamitten er kjørt bort. Politiets bombegruppe har erklært området for sikkert, og veien er åpnet. De evakuerte får flytte tilbake, opplyste operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt til NTB natt til fredag.

Saken etterforskes av lensmannen på Voss. Dynamitten ble oppdaget under en ransaking.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling