TELTET TIL DE MISTENKTE: Dette teltet skal tilhøre de tre personene som er mistenkt og pågrepet for å ha stått bak drapene på den norske og den danske kvinnen i Marokko. Video: 2M.ma Vis mer

Marokko-drapene

Tre personer pågrepet etter drapene i Marokko

Skal ha blitt filmet av overvåkingskamera under flukten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norske Maren Ueland (28) fra Bryne og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble i går funnet drept i Marokko. Det bekrefter de to ofrenes familier.

Tre personer er nå arrestert for drapene, ifølge nettstedet 2M.ma.

- De arresterte to nye i ettermiddag, så tre personer totalt. Alle ble anholdt i Marrakech, og de er etter det vi vet marokkanske statsborgere. Men det er også alt vi vet per nå, får Dagbladet vite fra journalisten som dekker saken i 2M.ma.

Den første personen, som skal ha glemt id-kortet sitt på åstedet, ble arrestert i morges.

- Etter arrestasjonen i morges fikk vi informasjon som gjorde at vi også arresterte to andre personer i Marrakech, sier en kilde nær etterforskningen til 2M.ma.

De tre personene skal ha blitt filmet av et overvåkingskamera i Imlil da de forlot byen rundt klokka tre om natta, natt til mandag.

Varm og engasjert

Marens mor beskriver datteren som varm, friluftsglad og engasjert til NRK.

- Hun var så utrolig god. Hennes første bud var sikkerhet. Jentene hadde tatt alle forholdsregler før de la ut på denne turen, sier hun til statskanalen.

Kvinnene ble mandag funnet i en fjellregion i Marokko.

<strong>- FRILUFTSGLAD:</strong> Maren Ueland beskrives av moren som en varm og friluftsglad jente. Bildet publiseres etter tillatelse fra familien. Foto: Privat
- FRILUFTSGLAD: Maren Ueland beskrives av moren som en varm og friluftsglad jente. Bildet publiseres etter tillatelse fra familien. Foto: Privat Vis mer

Utelukker ikke flere pågripelser

En person ble tidligere tirsdag pågrepet for drapene på den norske og danske kvinnen i Marokko. Det opplyser innenriksdepartementet i Marokko til AFP.

Ifølge politiet og innenriksdepartementet i landet ble mannen pågrepet i Marrakech, rundt 70 kilometer nord for området der de to kvinnene ble funnet. Innenriksministeriet i Marokko bekrefter i en pressemelding at den mistenkte er satt i varetekt i Marrakech by, ifølge det marokkanske nyhetsbyrået MAP Expres.

Der skal han avhøres av politiet, som forsøker å få klarhet i motivet for handlingen, opplyser myndighetene.

<strong>SØKER FLERE:</strong> Marokkanske myndigheter har bekreftet at en mann er pågrepet i forbindelse med drapene på en norsk og en dansk kvinne i Atlasfjellene. Mannen sitter fengslet i Marrakech (bildet), mens politiet jakter på to andre menn. Foto: Mosa'ab Elshamy / AP / NTB Scanpix
SØKER FLERE: Marokkanske myndigheter har bekreftet at en mann er pågrepet i forbindelse med drapene på en norsk og en dansk kvinne i Atlasfjellene. Mannen sitter fengslet i Marrakech (bildet), mens politiet jakter på to andre menn. Foto: Mosa'ab Elshamy / AP / NTB Scanpix Vis mer

Tirsdag morgen opplyste Sør-Vest politidistrikt at den omkomne er fra Bryne.

- Vi har bistått med varsling av familien som bor på Bryne. Det er politiet i Marokko som styrer etterforskning, sier operasjonsleder Kurt Løklingholm til Dagbladet.

<strong>DREPT:</strong> Det var i dette området i Marokko 28 år gamle Maren Ueland fra Bryne og 24 år gamle Louisa Vesterager Jespersen fra Sydjylland i Danmark ble funnet drept mandag. Bildet viser Foto: KECH24 / AFP / NTB Scanpix
DREPT: Det var i dette området i Marokko 28 år gamle Maren Ueland fra Bryne og 24 år gamle Louisa Vesterager Jespersen fra Sydjylland i Danmark ble funnet drept mandag. Bildet viser Foto: KECH24 / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Tilkallingsvikar i kommunen

Dagbladet har vært i kontakt med rådmann i Bø kommune, Åse Egeland, som opplyser at den norske kvinnen var tilkallingsvikar i kommunen ved siden av studiene.

Videre forteller hun at det er et tett samarbeid mellom kommunen og et kriseteam som er iverksatt.

Dansk og norsk politi har i tillegg opprettet kontakt i saken, opplyser kommunikasjonsrådgiver Axel Due i Kripos.

- Det er naturlig at dansk og norsk politi har kontakt i denne type sak, sier Due til Dagbladet.

Til spørsmål om etterforskningen, henviser Due til lokalt, marokkansk politi.

Sjokkert lokalmiljø

Området hvor kvinnene ble funnet beskrives som et isolert fjellområde rundt 10 kilometer unna turistlandsbyen Imlil i Atlas-fjellene, cirka en halvannen times kjøretur fra Marrakech.

Der har hendelsen sjokkert lokalbefolkningen.

- Det er forferdelig. Imlil er et rolig og trygt område, og det har aldri skjedd noe kriminelt her så lenge jeg har levd. Nå venter vi bare på å få vite mer om hva som har skjedd, sa en kvinne som driver et hotell i går Imlil til Dagbladet.

Lokale myndigheter og sikkerhetsstyrker er på stedet og har satt i gang en åpen etterforskning for det de antar er en kriminell handling, meldte lokale myndigheter i går.

Jobber fortsatt med bekreftelse

Pressetalsperson for Utenriksdepartementet, Ane Haavardsdatter Lunde, bekreftet i går overfor Dagbladet at den norske kvinnens pårørende har blitt varslet.

- Vi ble informert i dag om at en norsk og en dansk statsborger skal ha omkommet. Vi samarbeider med den danske ambassaden der nede for å skaffe en offisiell bekreftelse på dødsfallene, sa Lunde.

Tirsdag morgen sier hun til Dagbladet at ambassaden i Marokko fortsatt jobber med å skaffe offisiell bekreftelse på dødsfallene fra myndighetene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer