Tre personer pågrepet etter «I LOVE YOU»

Et samboerpar og barnepiken deres er pågrepet i forbindelse med spredningen av «I LOVE YOU»-viruset. Så mange som 10 millioner datamaskiner skal nå være rammet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på Filippinene har ifølge TV2-nyhetene pågrepet 27 år gamle Reomel Ramones og hans samboer Irene de Guzman i leiligheten deres i en bygning i Pandacan nær Manila.

NTB melder at paret som er pågrepet er bankansatte, og at også parets barnepike ble innbrakt av politiet. Under ransakelsen av leiligheten fant politiet datautstyr og datatidsskrifter, men ingen datamaskin ble beslaglagt.

- Det kan komme flere pågripelser i forbindelse med denne saken, sa en talsmann for den filippinske etterretningsorganisasjonen NBI, ifølge NTB.

Parets leilighet skal ha vært under oppsikt siden en internettleverandør i forrige uke hevdet at viruset oppsto i en av deres e-postadresser, men ingen er foreløpig siktet i saken.

Også en tysk utvekslingsstudent i Australia har vært inne i bildet som mulig opphavsmann til «I LOVE YOU»-viruset, og etterforskere på Filippinene samarbeider med FBI i jakten på utspringet til viruset. Kostnadene for skadene viruset har gjort skal være på omlag 80 milliarder kroner.

SPORET:</B> Dataeksperter hadde sporet «I LOVE YOU»-viruset til Pandacan nær Manila der Reomel Ramones ble arrestert i dag. Også Ramones samboer og søsteren hans ble arrestert mandag.