SKUTT OG DREPT: Tirsdag kveld ble en 48 år gammel mann skutt og drept i Malmö, og samme natt ble en politistasjon utsatt for et bombeangrep. På åtte måndeder er åtte personer skutt og drept i byen. 
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
SKUTT OG DREPT: Tirsdag kveld ble en 48 år gammel mann skutt og drept i Malmö, og samme natt ble en politistasjon utsatt for et bombeangrep. På åtte måndeder er åtte personer skutt og drept i byen. Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer

Tre personer pågrepet for bedrageri i Malmö

- Pågripelsene har ikke noe med mordene å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MALMÖ / OSLO (Dagbladet): I dag tidlig meldte den svenske avisa Dagens Nyheter at politiet i Malmö hadde pågrepet og tre personer i forbindelse med det siste drapet i Malmö tirsdag kveld.

- Vi har pågrepet tre veldig interessante personer, siterte avisa politimester i Malmö, Ulf Sempert.

- Dette er viktige personer for oss i kampen mot den kriminelle verdenen, sier politimesteren videre.

Pågrepet for bedrageri På en pressekonferanse i Malmö i dag opplyste politiet at disse opplysningene ikke stemmer. De tre er pågrepne i en bedragerisak, og pågripelsen er ikke relatert til mordet i det hele tatt.

- Vi driver også andre typer utredninger enn mordutredningene, som er knyttet til byens kriminalitet. De tre som er pågrepet er mistenkt for bedrageri og er ikke koblet til mordet, sa Henrik Stiernblad, ved Malmö-politiet på pressekonferansen.

Her informerte politiet også om at de i går pågrep en person for sprengningen av politistasjonen i Eriksfältsgatan i sentrum av byen. Vedkommende er nå løslatt igjen.

Politiet vil ikke kommentere om personen fortsatt er mistenkt for å ha vært delaktig i sprengningen.

«Nordens mest lovløse by» Drapet på tirsdag var det åttende i Malmö de siste åtte månedene.

- Sprengningen er en gjengjeldelse mot oss, på grunn av den vellykkede virksomheten vi bedriver i Malmö, sa politimester Ulf Sempert under en pressekonferanse etter eksplosjonen.

Malmö beskrives som «Nordens mest lovløse by». Bruk av skytevåpen i forbindelse med drap og drapsforsøk er tre ganger så vanlig i Malmö som i Stockholm, ifølge NTB.

- For jævlig Malmös sosialdemokratiske ordfører krever strengere våpenlover som svar på drapsbølgen.

- Det er for jævlig. Vi har en massiv politiinnsats på Malmös gater, men volden bare fortsetter, sier Ilmar Reepalu til avisen Sydsvenskan.

De fleste sakene i draps- og skytebølgen er uoppklarte.

Debatten rundt den blodige utviklingen i Malmös underverden skjøt fart på nyttårsaften, da drapet på 15 år gamle Ardiwan Diaa Samir rystet Sverige.

Mafiamentalitet Gutten ble skutt i hodet og flere ganger i brystet i ly av fyrverkerismellene.

Selv om det er lite som tyder på at det er en sammenheng mellom alle drapene, mener eksperter at det gradvis har utviklet seg en mafiamentalitet i byen.

- At dette skjer, er ingen tilfeldighet. Det skyldes mentaliteten i byen, mener journalisten og forfatteren Tobias Barkman, ifølge NTB.