Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre personer pågrepet for omsorgssvikt i Oslo

16-åring skal ha blant annet ha fått tilsendt sexbilde fra ansatt på barnevernsinstitusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): I tillegg til de tre ansatte personene er også selve barnevernsinstitusjon siktet i saken, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Bakgrunnen for pågripelsen er en politianmeldelse fra en bydel i Oslo og opplysninger fra en 16 år gammel gutt som har vært plassert av barnevernet i barnevernsinstitusjonen.

Ifølge VG er det private firmaet Velferd AS som er siktet. De har har hatt omsorgen for den 16 år gamle gutten siden april i år.

Ifølge avisa har gutten fått tilsendt sexbilde fra en ansatt og fått råd om dopsalg fra en ansatt. Han skal også ha blitt servert alkohol mens han bodde der, skriver VG, som har omtalt saken flere ganger.

To av de pågrepne har jobbet som miljøarbeidere ved institusjonen, mens den tredje pågrepne har en ledende rolle i selskapet. De tre vil bli avhørt i løpet av dagen.

- Politiet ser svært alvorlig på saken og har gitt den høy prioritet. Dersom påstander om de enkelte siktedes adferd viser seg å medføre riktighet, innebærer dette en alvorlig omsorgssvikt overfor et barn som det offentlig har overtatt omsorgen for, sier politiadvokat Sturla Henriksb, ifølge pressemeldinga.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media