Tre personer siktet etter dødsulykke i Bergen

Stakk av fra åstedet og forlot tre andre som var i bilen.

ULYKKESSTED: Dødsulykken skjedde lørdag kveld. Her fra åstedsundersøkelser mandag formiddag. Foto: Erik Madsen / Åsane Tidende
ULYKKESSTED: Dødsulykken skjedde lørdag kveld. Her fra åstedsundersøkelser mandag formiddag. Foto: Erik Madsen / Åsane TidendeVis mer

Politiet i Vest fikk klokka 22.09 søndag kveld melding fra en forbipasserende i Tertneskrysset i Bergen som meldte om en trafikkulykke. En bil var involverte i ulykken. Mandag morgen opplyser operasjonsleder Tatjana Kneppen til Dagbladet at det har vært seks personer involvert. En av dem er omkommet.

Like før klokka 10.30 opplyser politiet i en pressemelding at tre av de seks er siktet for brudd på vegtrafikkloven.

De tre hadde forlatt stedet etter ulykken, og mandag til behandling på Haukeland universitetssykehus.

Mandag formiddag opplyser sykehuset at to er alvorlig skadet, mens tre andre fikk lettere skader og er nå utskrevet. Det skriver Bergens Tidende.

Tenåringer involvert

- De involverte er i alderen 17-21 år. De siste fem er fraktet til Haukeland for observasjon eller behandling, sier Kneppen.

Det satt totalt tre personer i bilen da politiet kom på stedet, to av dem fastklemt.

Det ble satt i gang søk med en hundepatrulje og drone fra brannvesenet etter at vitner opplyste at flere var observert gående fra stedet.

Ikke identifisert

Politiet har ikke formelt identifisert avdøde, men har en formening om hvem dette er. De nærmeste pårørende er derfor varslet.

Kneppen sier at de ikke går ut med alder eller navn på den omkomne foreløpig, og heller ikke mer informasjon enn aldersspennet på de involverte.

Det er 50-sone på stedet hvor ulykken skjedde. Politiet og ulykkesgruppen til Statens vegvesen har mandag morgen jobbet med å avdekke årsaken til hendelsen.

Etterforsker videre

- Det er for tidlig å si noe om hva som har skjedd. Vi setter i gang etterforskning for å finne ut av dette, og jeg kan ikke si hva ulykken skyldes, sier Kneppen.

Politiet har mandag formiddag ikke nærmere opplysninger om tilstanden til de skadde.

Åstedet ble undersøkt av kriminalteknisk seksjon hos politiet og Statens Vegvesen sin ulykkesgruppe i natt. Det er også satt i gang etterforskning for å avklare hendelsesforløpet nærmere.