Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre personer siktet etter overfall mot Jacob Kuteh

- Etterforskningen har ikke avdekket rasistisk motiv.

FORSLÅTT:  Jacob Kuteh (53), opprinnelig fra Liberia, ble banket og slått utenfor sin egen bolig i helga. Foto: Ole Martin Melgård.
FORSLÅTT: Jacob Kuteh (53), opprinnelig fra Liberia, ble banket og slått utenfor sin egen bolig i helga. Foto: Ole Martin Melgård. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre personer har status som siktet etter overfallet mot Jacob Kuteh i Verdal. Flere i 20-årene skal ha fulgt etter ham med bil før de sparket og slo han på brutalt vis.

- At tre personer nå har status som siktet, betyr ikke nødvendigvis at det er tatt ut en siktelse mot de tre. Det kan også være de ble siktet for at politiet skulle kunne iverksette tvangsmidler som for eksempel ransaking, sier operasjonsleder Rune Reinsborg ved Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Han understreker at han ikke kjenner detaljene omkring siktelsene, og kan heller ikke opplyse om alderen til de siktede. Det er Verdal lensmannskontor som etterforsker saken, men lensmann Knut Olav Røstad er ikke tilgjengelig for pressen i kveld.

Dagbladet var i går i kontakt med Jacob Kuteh. Han hadde da store smerter etter å ha blitt sparket og slått. Han kunne fortelle at en av personene som overfalt ham skal ha sagt at de «ikke liker innvandrere i Verdal». Kuteh er opprinnelig fra Liberia.

- Jeg sa jeg ikke hadde gjort noe galt, og løp på verandaen. Da kom det flere personer til. Jeg ble sparket og slått i hodet og kroppen, kastet i bakken og slått med en spade av tre eller fire personer. Det var en forferdelig opplevelse, sier Jacob til Dagbladet.

Reinsborg opplyser imidlertid at politiet ikke har kunnet avdekket rasisme som motiv for hendelsen. Dette er basert på det som har kommet fram i avhør.

Alle de involverte er nå avhørt i saken.

Hele Norges coronakart