Tre personer siktet for sexhacking

Tre personer er siktet for å ha brutt seg inn på sexnettstedet Hemmelig.com etter at databasen med 26.000 norske brukere ble publisert på nettet.

HACKET: Dagbladet avslørte før jul at nettstedet Hemmelig.com er en av landets største markedsplasser for kjøp og salg av sex. Siden har hackere brutt seg inn i databasen, og publisert brukerlisten på nettet. Mange av de som er registrert på nettsiden er passive og har aldri benyttet brukerkontoen etter at den ble opprettet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
HACKET: Dagbladet avslørte før jul at nettstedet Hemmelig.com er en av landets største markedsplasser for kjøp og salg av sex. Siden har hackere brutt seg inn i databasen, og publisert brukerlisten på nettet. Mange av de som er registrert på nettsiden er passive og har aldri benyttet brukerkontoen etter at den ble opprettet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettstedet regnes for å være blant landets største markedsplasser for sexkjøpere og prostituerte, med 26.000 brukerkontoer.

Før jul skrev Dagbladet om at flere hackere hadde fått tak i brukerdatabasen. Blant brukerne sto det kjente navn innen idrett, næringsliv, musikk og politikk. Innehaverne av nettstedet anmeldte datainnbruddet til Oslo politidistrikt i slutten av desember.

I dag melder Kripos at tre personer er siktet for å ha brutt seg inn i nettstedets database.

Innrømmer skyld - Politiet aksjonerte lørdag 7. januar mot tre adresser og pågrep tre personer i forbindelse med datainnbrudd av nettstedet hemmelig.com. Saken etterforskes av Kripos, og aksjonen ble gjennomført med bistand fra Midtre-Hålogaland, Sør-Trøndelag og Follo politidistrikter hvor de siktede er hjemmehørende, opplyser Kripos.

De tre pågrepne er blitt avhørt. Alle erkjenner straffskyld. De ble løslatt etter avhørene fordi politiet ikke anser at det er fare for bevisforspillelse.

- Kripos vil videre gjennomgå og analysere beslagene fra aksjonen, og man må påregne at den videre etterforskningen vil ta noe tid. Alle de tre siktede har vært samarbeidsvillige og bidratt til at Kripos har kunnet iverksette tiltak for å redusere faren for videre spredning av materialet, opplyser Kripos.

Redde brukere Datatilsynet har fortalt Dagbladet at de daglig mottar rundt ti henvendelser fra hemmelig.com-brukere som lurer på hva de kan gjøre for å ivareta sin anonymitet. Til sammen har flere hundre personer tatt kontakt med tilsynet.

Også Datatilsynet har anmodet politiet om å etterforske saken.

Lille julaften fortalte en bruker av sextreffstedet om sin frykt for å bli avslørt:

- For min del var jeg redd for at jeg måtte flytte ut før jul. Jeg hadde nok ikke mistet jobben, men bare fått en ripe. Men personlig ville dette vært tragedie, sa mannen, som er jurist, til Dagbladet.