Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre personer sjekkes for stråling

To nye adresser knyttes til forgiftningen av Litvinenko.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at den russiske eksspionen Alexander Litvinenko døde etter å ha blitt forgiftet med det radioaktive stoffet polonium-210, har britiske myndigheter satt i gang full etterforskning.

Skal testes ytterligere

Tre personer har blitt brakt til en spesialklinikk for stråling hvor de skal testes ytterligere. Alle tre skal ha forbindelser til stedene hvor Litvinenko skal ha oppholdt seg da han ble forgiftet.

De tre har hatt symptomer som tilsier at de kan ha blitt utsatt for stråling, men britiske myndigheter vil gjennomføre ytterligere prøver, melder BBC.

Disse prøvene vil være klare senere i uken.

Myndighetene har tidligere bedt de som kan ha vært på to aktuelle stedeene 1. november, et hotell i London og en sushibar, om å ta kontakt.

To nye steder

Samtidig har myndighetene funnet fram til spor av polonium 210 på to andre adresser i London,  skriver Sky News.

STENGT: Denne sushibaren, hvor Litvinenko oppholdt seg 1. november, er nå steng. Foto: AP/Scanpix
STENGT: Denne sushibaren, hvor Litvinenko oppholdt seg 1. november, er nå steng. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Det ene stedet har adresse i fasjonable Mayfair, samme område som Millenum holder til. Det andre stedet er en kontorbygning i West End.

18 testet

Mer enn 450 personer har ringt. 18 av disse har blitt sendt videre til oppfølging og de tre som er sendt til videre testing tilhører den siste gruppen.

Det ble funnet spor av radioaktiv stråling på restaurant Itsu i Piccadilly og Pine bar i Millennium Hotel. Litvinenko besøkte begge stedene 1. november. Arbeidet med å sanere de to stedene er i gang.

image: Tre personer sjekkes for stråling
DREPT: Den russiske eks-spionen Alexander Litvinenko døde forrige uke etter å ha blitt forgiftet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!