Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre personer skadet i knivangrep i London. Etterforskes som terror

En knivstikking på en T-banestasjon øst i London lørdag blir etterforsket som en terrorrelatert episode. Tre personer ble skadd av en mann som skal ha ropt «dette er for Syria».

TRE SKADD: Tre personer ble skadd av en mann som skal ha ropt «dette er for Syria». Minst en person skal være alvorlig skadd. Gjerningsmannen er pågrepet, og politiet etterforsker hendelsen som en terrorrelatert episode. Foto: Jeff Moore / Splash News / NTB Scanpix
TRE SKADD: Tre personer ble skadd av en mann som skal ha ropt «dette er for Syria». Minst en person skal være alvorlig skadd. Gjerningsmannen er pågrepet, og politiet etterforsker hendelsen som en terrorrelatert episode. Foto: Jeff Moore / Splash News / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi etterforsker dette som en terrorepisode, sier Richard Walton, som leder London-politiets antiterroravdeling.

Terrortrusselen i Storbritannia er nå på det nest høyeste nivået.

- Det betyr at et terrorangrep er svært sannsynlig, sa Walton, som oppfordret folk om å forholde seg rolige, men være på vakt.

Alvorlig skadd Knivstikkingen skjedde like etter klokken 19 lokal tid på Leytonstone T-banestasjon på Central Line.

Ifølge politiet ble en mann alvorlig, men ikke livstruende skadd, mens to andre fikk mindre skader i knivstikkingen. Amatørvideo fra åstedet, som sirkulerer på internett, viser at det er mye blod ved sperrene inn til T-banestasjonen.

Ifølge øyenvitner Sky News har snakket med ropte mannen «dette er for Syria», men politiet har foreløpig ikke bekreftet dette.

Raskt overmannet Politiet brukte et elektrosjokkvåpen for å overmanne mannen. Politiet fikk melding klokken 19.06, og mannen ble overmannet og pågrepet åtte minutter senere, ifølge en talsmann for London-politiet.

Det britiske parlamentet vedtok onsdag å delta i luftkrigen mot IS-mål i Syria. Siden det har britiske bombefly vært med på to angrep i Syria.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media