SKUTT: To personer ble skutt på denne restauranten utenfor Stockholm. Foto: Roger Vikström/Expressen.
SKUTT: To personer ble skutt på denne restauranten utenfor Stockholm. Foto: Roger Vikström/Expressen.Vis mer

Tre personer skadet i skyting på restaurant utenfor Stockholm

- Det brøt ut panikk og folk begynte å gråte, sier øyenvitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skytingen har funnet sted i Skogås, 20 kilometer sør for Stockholm sentrum. Skuddene skal ha vært løsnet inne på den lokal restauranten Bakfickan.

Det skal være flere skadde personer som har blitt fraktet bort fra stedet i ambulanse, skriver Aftonbladet.se.

Politiet opplyser at en er alvorlig skadet, mens en annen er mindre alvorlig skadet. Tilstanden til det tredje skuddofferet er uavklart. Expressen.se skriver at en person fikk livreddende hjelp på stedet, mens en annen person var ved bevissthet.

- Det satt to karer og drakk øl i baren. Så kom det plutselig en mann inn å skjøt dem. Den ene ble skutt i halsen, og den andre i benet og ryggen, sier en person som bare stod noen meter fra skuddramaet, sier et vitne til Expressen.

Jakter tre-fire gjerningsmenn Ytterligere en person skal ha blitt skadet i skyting og tok seg til sykehus på egenhånd.

- Først trodde vi at det var to som var skutt. Men så ramler det inn en person på nærsykehuset som har tatt seg dit selv, sier Matti Dordlofva ved lenskommunikasjonssentralen i Stockholm til Dagens Nyheter.

Ifølge politiet skal en av de skutte være alvorlig skadet, mens en annen er mindre alvorlig skadet. Tilstanden er ukjent for den tredje.

- De som ble skutt er kjenninger av politiet, sier politiets innsatsleder Johan Barvaeus til Expressen.

Politiet har satt inn store styrker og jakter nå på tre eller fire gjerningsmenn. Det er satt opp veisperringer, og jakten pågår over hele Stockholm.

- Det er snakk om at de forsvant fra stedet i en bil, men det er litt ulike opplysninger om hvilket merke den var, så det vil vi ikke gå ut med foreløpig, sier pressetalsmann for stockholmspolitiet, Kjell Lindgren.

Panikk - Det brøt ut panikk. Folk begynte å gråte og forsøkte og gjemme seg. Han skjøt veldig fort rundt seg, sier et vitne til Expressens.

JAKTER GJERNINGSMENN: Politiet leter i natt etter tre-fire personer etter skytingen utenfor Stockholm. Foto: Roger Vikström/Expressen.
JAKTER GJERNINGSMENN: Politiet leter i natt etter tre-fire personer etter skytingen utenfor Stockholm. Foto: Roger Vikström/Expressen. Vis mer

Han kjente verken til de to mennene som ble skutt eller mannen som skjøt dem.

- Han som ble skutt i halsen blødde mye. Jeg forsøkte å stoppe blødningen, men det var veldig vanskelig. Den andre virket til å være mindre skadd og var ved bevissthet, sier vitnet. 

Han sier at det var mellom 25-30 personer i lokalet da skuddramaet begynte.

Skytingen fant sted på en restaurant ved 20.30-tiden lørdag kveld. Et person som Aftonbladet har snakket med, som var øyenvitne til opptrinnet inne på restauranten, forteller at en mann begynte å skyte på to av de andre gjestene. De to personen skal ha blitt truffet av flere skudd.

Et stort politioppbud befinner seg på stedet og avhører vitner til skyteepisoden for å finne ut hva som har skjedd.

- En av de skadde ble hentet av ambulansehelikopter, men den andre personen ble hentet av en vanlig ambulanse, sier et annet øyenvitne til avisa.

Saken oppdateres.

STORT OPPBUD: Store politistyrker er koblet inn etter skytingen. Foto: Roger Vikström/Expressen.
STORT OPPBUD: Store politistyrker er koblet inn etter skytingen. Foto: Roger Vikström/Expressen. Vis mer