Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre personer skutt i København - mistenker gjengoppgjør

Åttende skyteepisoden i København den siste uka.

SKYTEEPISODE: Tre personer er meldt skadd etter en skyteepisode i København fredag kveld. Foto: Mathias Øgendal / Ritzau / NTB Scanpix
SKYTEEPISODE: Tre personer er meldt skadd etter en skyteepisode i København fredag kveld. Foto: Mathias Øgendal / Ritzau / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre personer er blitt skutt i en skyteepisode i bydelen Nørrebro i København fredag kveld, opplyser dansk politi overfor Berlingske Tidende.

Politiet i København forteller i en pressemelding av to av personene som ble skutt, skal ha vært tilfeldige forbipasserende i 50-åra som satt i to forskjellige biler. Den ene ble truffet i armen og den andre i skulderen. Tilstanden deres er ikke kritisk, ifølge politiet.

En tredje person, en 19 år gammel mann ble truffet av skudd under venstre arm. Tilstanden hans skal være kritisk, men stabil.

Mistenker gjengvold

- Umiddelbart er vår vurdering at skytingen har en forbindelse til den verserende konflikten som har utspilt seg den siste uka. Det er vår foreløpige vurdering at 19-åringen og hans 22-årige kamerat var mål for skytingen, men det skal vi nå etterforske nærmere, sier politiinspektør Torben Svarrer.

I løpet av den siste uka har København-politiet opplevd åtte skyteepisoder. Ifølge politiet er det oppgjør i gjengmiljøet som ligger bak flere av dem.

Politiet vet foreløpig ikke hvem som står bak skytingen, og har igangsatt søk etter eventuelle gjerningspersoner. Svarrer oppfordrer folk til å ringe politiet hvis de ser eller hører noe som kan være relevant for etterforskningen.

Det var like over klokka 21 at politiet rykket ut etter meldinger om skudd i den danske hovedstaden. Ifølge den danske avisa skal 8-9 skudd ha blitt avfyrt.

- Lå på veien

Ifølge Ekstra Bladet har tre ambulanser vært på stedet. Politiet har sperret av området og er i ferd med å gjennomføre tekniske undersøkelser.

- Politibetjenter hørte skuddsalvene og begynte derfor å løpe mot stedet. Da de kom fram lå det altså flere skadde på veien, sier Schultz.

De skadde personene skal ha blitt funnet liggende på gata.

Politidirektør Anne Tønnes reagerer sterkt på skytingene i København den siste uka.

- Det er uttrykk for en meget avstumpet villighet til å ty til vold når folk blir skutt på åpen gate. Men vi stålsetter oss og setter inn hardt med massiv tilstedeværelse så vi kan få stanset dette gjenguvesenet, sier hun i en pressemelding.

Hun mener politiet har satt iverksatt en rekke tiltak i Nørrebro så innbyggerne skal kunne føle seg trygge.

- Jeg kan godt forstå hvis innbyggerne i Nørrebro føler seg uttrygge. Derfor vil de også oppleve en omfattende polititilstedeværelse. Vi gjør alt vi kan for å sikre tryggheten, sier Tønnes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!