Tre personer skutt i Sandefjord

Én person skal være skutt i hodet.

 SKUTT:  En person blir tatt hånd om av ambulansepesonell etter at tre personer ble skutt i Badeparken i Sandefjord fredag formiddag.
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
SKUTT: En person blir tatt hånd om av ambulansepesonell etter at tre personer ble skutt i Badeparken i Sandefjord fredag formiddag. Foto: Trond Reidar Teigen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Operasjonssentralen ved Vestfold politidistrikt fikk klokka 10.45 i dag melding om at tre personer er skutt i Badeparken i Sandefjord.

Gjerningsmannen er fortsatt på frifot, og bevæpnede politifolk jakter på mannen i og rundt Sandefjord.

En kvinne er skutt i hodet, og en mann ble skutt i ryggen. Begge er fraktet til Ullevål universitetssykehus og tilstanden deres er kritisk.

- Ikke tilfeldige ofre I tillegg ble en mann skutt i brystet. Han ble sendt til Sykehuset i Vestfold, og tilstanden er stabil.

- Politiet har grunn til å tro at personene som tidligere i dag ble skutt i Sandefjord ikke var tilfeldige ofre, opplyser Vestfold politidistrikt i en pressemelding.
 
En mann med hund skal ifølge Sandefjords blad ha kommet ned til personer som satt i Badeparken. Det skal deretter ha oppstått en krangel, og mannen ble bedt om å gå. Mannen skal så reist hjem, hentet kaliber .22 revolver og skutt tre personer i parken.

Skuddene falt bare et steinkast fra politihuset i en park ved siden av politihuset.

JAKTER PÅ GJERNINGSMANN: - Vi jakter på en mann i 60-årene. Alt tilgjengelig mannskap er ute å søker. Tilstanden til de tre personene er uavklart, sier visepolitimester Stein Kaasa ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet. Foto: LASSE LJUNG/DAGBLADET
JAKTER PÅ GJERNINGSMANN: - Vi jakter på en mann i 60-årene. Alt tilgjengelig mannskap er ute å søker. Tilstanden til de tre personene er uavklart, sier visepolitimester Stein Kaasa ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet. Foto: LASSE LJUNG/DAGBLADET Vis mer

Det flyr helikopter over området og flere av politiets teknikere jobber på åstedet. Skuddene falt ved noen benker i en liten skulpturpark ute på en slette omgitt av trær og mange centimeter snø.

Politiet har sperret av flere inn- og utfartsveier i Sandefjord. Politiet skal gjennomsøke skjenke- og bevertningssteder i byen på jakt etter den bevæpnede gjerningsmannen, skriver Tønsbergs Blad.

Kontakter skolene Den antatte gjerningsmannen har på seg en mørk vinterlue med klaffer og blå ytterfrakk. Han skal ha med seg en grå eller hvit hund, skriver politiet i en pressemelding, og ber om tips fra publikum.

- I og med at han er bevæpnet, ber vi om at folk behandler dette med forsiktighet, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har vært i kontakt med skolene i området for å holde ledelsen ved skolen oppdatert om politiets arbeid med hendelsen.   - Enkelte skoler har valgt å oppfordre elevene til ikke å oppsøke sentrum av Sandefjord, opplyser Vestfold politidistrikt.

Dagbladet kommer med mer.

Politiet i Badeparken i Sandefjord. Foto: Lasse Ljung / Dagbladet
Politiet i Badeparken i Sandefjord. Foto: Lasse Ljung / Dagbladet Vis mer
Foto: Lasse Ljung / Dagbladet
Foto: Lasse Ljung / Dagbladet Vis mer