<strong>SKYTING:</strong> Publikum får ikke lov til å forlate bygningen på grunn av skyting på parkeringsplassen utenfor. Foto: EPA/LARRY W. SMITH
SKYTING: Publikum får ikke lov til å forlate bygningen på grunn av skyting på parkeringsplassen utenfor. Foto: EPA/LARRY W. SMITH Vis mer

Tre personer skutt utenfor karikaturutstilling i Texas

Politiet har skutt to bevæpnede menn utenfor en bygning med utstilling av Muhammed-karikaturer. En sikkerhetsvakt er skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To bevæpnede menn ble natt til mandag norsk tid skutt og drept på en parkeringsplass i Garland i Texas, melder en rekke amerikanske medier.

Håndgranat og automatvåpen Parkeringsplassen tilhører en bygning som huser en utstilling av Muhammed-karikaturer, dedisert til ytringsfriheten.

En sikkerhetsvakt ble skadet i beinet under skuddvekslingen, men det skal ikke være snakk om alvorlige skader, melder CBS.

ABC News skriver at de to personene løsnet skudd fra en bil. Mennene ble drept da politiet på stedet returnerte ilden.

Politiet frykter at det kan være bomber i bilen og har tilkalt en bombegruppe, som bruker en robot til å undersøke bilen og andre kjøretøy i området.

Også FBI er involvert i etterforskningen.

De to mennene var bevæpnet med automatvåpen, bekrefter politiet overfor CNN.

- Redde Skytingen starter rundt klokka 19 lokal tid, idet arrangementet gikk mot slutten.


- Akkurat da vi var i ferd med å kjøre fra stedet hørte vi skudd. Vi trodde det var fyrverkeri, men det var det ikke, sier Cynthia Belisle, som hadde besøkt utstillingen, til NBC.

Hun forteller at de hørte en ny runde med skyting og så at politiet stormet mot den delen av parkeringsplassen som lå lengst unna med våpnene klare.

- Vi ble redde, sier hun.

Frykter mulig tredjeperson Publikum til utstillingen fikk beskjed om å holde seg innendørs, mens et Wallmart-senter i nærheten ble evakuert, ifølge amerikanske medier. De skriver også at en frykter at en tredje gjerningsmann er bevæpnet og befinner seg i området.

Arrangøren Pamela Geller skriver på nettsiden sin at bombetroppen undersøker en ryggsekk som ble etterlatt på stedet.

Hun mener også at angrepet er «krig mot ytringsfriheten».


Blant personene som besøkte karikatur-utstillingen var den nederlandske politikeren og islamkritikeren Geert Wilders, som holdt tale.

- Skudd er avfyrt på et ytringsfrihetsarrangement med Muhammed-tegninger i Garland. Jeg forlot nettopp bygningen etter å ha talt, skriver han på Twitter etter hendelsen.

Dagbladet oppdaterer saken.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer