VANSKELIG REDNINGSARBEID: Redningshelikopter søker etter to personer som havnet i vannet ved Stapnes utenfor Egersund søndag ettermiddag. 
Foto: GUNNAR KVASSHEIM / DALANE TIDENDE / Scanpix
VANSKELIG REDNINGSARBEID: Redningshelikopter søker etter to personer som havnet i vannet ved Stapnes utenfor Egersund søndag ettermiddag. Foto: GUNNAR KVASSHEIM / DALANE TIDENDE / ScanpixVis mer

Tre personer skylt på havet utenfor Egersund

To er fortsatt savnet, og meget tøffe værforhold gjør redningsarbeidet vanskelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre personer har falt i vannet fra land, og to av dem er fortsatt savnet.

- To personer er savnet etter å ha falt i vannet. Vi har store ressurser på stedet, opplyser Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet.

- Sea King-helikopter og luftambulansen foretar overflatesøk på stedet, men ut fra de rådende værforholdene er strandsøk foreløpig ikke mulig, opplyser operasjonsleder Henning Andersen ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

- Dykkere fra Brannvesenet kan ikke gå i sjøen, og fortsatt er to personer savnet. Søket fortsetter så lenge det er dagslys.

- Redningsskøyta forsvinner mellom bølgene Fredrik Stapnes (33) bor bare 500 meter fra der den dramatiske redningsaksjonen pågår. Han mener været sjelden er så ille som det er akkurat nå:

- Redningsskøyta forsvinner mellom bølgene for hver gang. Det blåser kraftig, og det er hvitt hav helt inn til land, sier han til Dagbladet.

Over ulykkesstedet henger redningshelikoptre i lufta, og redningsskøyta driver søk på vannet. Ellers kommer ingen andre seg ned til sjøen, ifølge Stapnes.

- Det står tre ambulanser, brannbiler og politibiler her, men ingen kommer seg ned til sjøen. Det er altfor farlig. Det er meget sterk vind, og veldig grov sjø. Det er sjelden sjøen er så hard som nå, sier Stapnes.

- Orkan vindstyrke - Vi søker etter dem, men forholdene er veldig dårlige, sier kaptein Ivar Karoliussen på redningsskøyta «Peter Henry von Koss», til Dagbladet.

- Det er orkan vindstyrke, sier han.

Han forteller at de startet søket omtrent kvart på tre i ettermiddag.

- I tillegg til oss søker to helikoptre, sier han.

Et Sea King-helikopter fra Sola, og luftambulanse fra Stavanger er satt inn i søket. Også dykkere søker etter de savnede på stedet.

- Skylt på havet Dalane Tidende melder at de tre skal ha blitt skylt på havet.

- Vi vet at tre personer er skylt på havet. Vi jobber for å finne ut mer, forteller politiets operasjonssentral i Stavanger til avisa.

Ifølge politiet er været så dårlig at det ikke er mulig med strandsøk i området. Bølgene er på seks til åtte meter, melder NRK.

Dagbladet kommer med mer

- MEGET STERK VIND: Fredrik Stapnes bor bare 500 hundre meter fra ulykkesstedet. Han beskriver tøffe værforhold i området, som vanskeliggjør redningsarbeidet. Foto: Tor Ole Randen
- MEGET STERK VIND: Fredrik Stapnes bor bare 500 hundre meter fra ulykkesstedet. Han beskriver tøffe værforhold i området, som vanskeliggjør redningsarbeidet. Foto: Tor Ole Randen Vis mer