Tre personer slått og fraranet iPhone og penger av ungdomsbande

Oslopolitiet jakter på tre ungdommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslopolitiet satte inn alle enheter etter at tre ungdommer angrep og ranet tre 18-åringer på Røa t-banestasjon i natt.

- De ble angrepet bakfra og slått i ansiktet, og fraranet iPhone og penger. De tre er forholdsvis uskadd, sier operasjonsleder Ola Krokan ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Politiet fikk melding om ranet klokka 02.28, og søkte med både hundepatrulje og politihelikopter i området. Ved 3.40-tida trappet politiet ned politijakta, men har opprettet sak som videre etterforskes av Majorstua politistasjon.

Etter ranet løp de antatte gjerningsmennene mot Hovseter og Gardeleiren på Huseby.

- De var mellom 18 og 20 år og mørke i huden, sier Krokan.

Han opplyser at to av gjerningsmennene var ikledd sorte Canada Goose-jakker, mens den tredje var iført en grønn jakke. Politiet ønsker tips i saken på telefon 02800.

Ranet av de tre personene skjer samtidig som Oslo opplever en ransbølge. I oktober ble det i gjennomsnitt begått fire ran hver dag.

Så sent som tirsdag kveld ble en ung kvinne frastjålet mobiltelefonen sin på T-banen på Oppsal i Oslo. De to gjerningsmennene ble beskrevet som 15-20 år og fra Midtøsten er fortsatt på frifot.