Tre personer stukket ned i Oslo sentrum

På forskjellige steder. Mann (36) pågrepet og innlagt på psykiatrisk sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere tilfeldige personer ble knivstukket i Oslo sentrum sent i går kveld i og rundt Brugata.

Gjerningsmannen er en 36 år gammel mann fra Somalia, som ble pågrepet i et parkeringshus i nabolaget. Politiet opplyser i morges at han er innlagt på psykiatrisk sykehus.

- Han er godt kjent av politiet fra før i forbindelse med vold, narkotika og bråk, sier operasjonsleder Kjell Hjulstad ved Oslo politidistrikt til NTB.

- Tre ble skadd, men han forsøkte å skade fem personer, opplyser vaktleder Anne Marie Kollhus ved sentralvakten i Oslo politidistrikt til NTB i morges.

- Det vi har oversikt over nå er at tre personer har blitt knivstukket på forskjellige steder i nærheten av Brugata. Alt tyder på at det er samme gjerningsmann. Vi har pågrepet en person i forbindelse med dette, sier vaktleder Ole Petter Jacobsen ved sentralvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

- Angrep tilfeldige

Ifølge politiets innsatsleder Lasse Alver på et av åstedene i Brugata i Oslo sentrum, skal gjerningsmannen ha angrepet tilfeldige ofre.

Først skal han ha stukket en kvinne i halsen utenfor restauranten To kokker i Brugata. Deretter løp mannen videre og forsøkte å stikke en annen kvinne i halsen i Storgata.

STUKKET I HALSEN: Et av knivdesperadoens ofre ligger skadet på bakken nær Gunerius i Storgata. Minst tre personer ble knivskadd før politiet klarte å pågripe mannen. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
STUKKET I HALSEN: Et av knivdesperadoens ofre ligger skadet på bakken nær Gunerius i Storgata. Minst tre personer ble knivskadd før politiet klarte å pågripe mannen. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer

Hun skal imidlertid ha klart å unngå de dødelige stikkene, og kommet seg unna gjerningsmannen. Det er uvisst om hun kom fra angrepet helt uten skader eller med mindre skader.

 
Den 36 år gamle gjerningsmannen løp videre opp Storgata og knivstakk en tredje person i armen i krysset Lybekkergata og Storgata, opplyser Lasse Alder

Denne tredje personen  er en mann.

- Vi har tre fornærmede. En kvinne og en mann er sent til Ullevål universitetssykehus. I tillegg er en tredje person tatt med til legevakta, opplyser Jacobsen ved sentralvakta i Oslo. Skadeomfanget er i kveld uvisst.  

Gjerningsmannen skal ha vært tydelig forstyrret og svært agressiv. Han skapte panikk blant sjokkerte forbipassernende i det svært folksomme strøket i Oslo sentrum.

Det er uklart om han har en psykiatrisk historikk i tillegg til sitt kriminelle rulleblad.

Forsøkte å gripe inn

Politiet berømmer særlig en mann som skal ha fulgt etter gjerningsmannen mens han holdt politiet orientert om hvor han var.

Tre personer stukket ned i Oslo sentrum

Denne mannen skal ha forsøkt å gå i mellom gjerningsmannen og potensielle ofre, og til slutt forsøkt å pågripe knivdesperadoen.

- Han var på vei til å overmanne knivmannen da vi kom fram til stedet. Heldigvis ble han ikke alvorlig skadet, men han fikk seg noen skrubbsår, forteller politiets innsatsleder.

Mange vitner

Svært mange ble ufrivillig vitner til dramaet som utspilte seg.

Minst to vitner, inkludert mannen som forsøkte å pågripe gjerningsmannen, skal være kjørt til politihuset for å avgi forklaring.

Servitør Sissel Baltzersen på restauranten To kokker var midt i serveringen da hun hørte en kvinne hyle utenfor.

- Jeg hørte en kvinne skrike, og så at hun ble stukket ned på et kafebord utenfor, sier Sissel Baltzeresen til Dagbladet.no

Det er blod på asfalten flere steder, og folk gråter åpenlyst.

STOR KNIV: Gjerningsmannen brukte denne kniven, som lå blodig igjen på bakken etter pågripelsen i Storgata.
PÅGREPET: Gjerningsmannen, som skal være av afrikansk opprinnelse, ble pågrepet i Storgata. Da hadde den svært forstyrrede mannen knivstukket tre tilfeldige ofre i Oslo sentrum.