Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tre piloter kan ha ført ranshelikopteret

Helikopteret byttet piloter flere ganger på flukt etter Stockholms-ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det kan ha vært tre ulike piloter som førte ranshelikopteret under det spektakulære ranet i Västberga utenfor Stockholm onsdag morgen i forrige uke.
Det skriver Expressen.

Tatt søndag
En mann ble pågrepet søndag, mistenkt for å ha fløyet helikopteret.

Den 34 år gamle mannen med bakgrunn fra svensk TV 4 skal ifølge avisen ha hatt to viktige roller under ranet: Han skulle stjele helikopteret og fly det på den siste strekningen. Det kan ha vært tre piloter som fløy helikopteret på ulike strekninger under ranet.

Det skal ha blitt gjort flere stopp etter at helikopteret fløy av gårde med ranere og utbyttet.
Ifølge Expressen skal helikopteret ha landet først ved Grimstaskogen vest i Stockholm.

Der skal ranere ha blitt slupper av og piloten byttet ut. Deretter landet de på nytt, denne gangen ved Djurgården hvor det nok en gang var et pilotbytte.
Det var denne piloten, som nå er pågrepet, som skal ha ført helikopteret til Arninge, hvor det ble forlatt, og senere funnet av politiet.

Seks tatt
Seks personer er pågrepet for ranet, men ifølge den svenske avisa kan så mange som 15 bli tatt for millionranet. De seks som ble pågrepet i helgen skal ha vært på vei ut av Sverige da beredskapstroppen slo til.

Det er fortsatt uklart hvor mye ranerne fikk med seg. Men beløpet var så stort at man i en periode fryktet at den svenske hovedstaden kunne gå tom for kontanter.

Svensk politi har mistenkt eks-jugoslaver for å stå bak ranet.
I serbiske aviser ble to tidligere elitesoldater navngitt, og mistenkt for å ha planlagt ranet. Det skal ha tatt flere måneder å planlegge det hele. «Rosa Panter-ligaen» har også vært mistenkt for å ha deltatt i ranet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media