BORTFØRT: Dette er en av de 4-5 uker gamle pingvinkyllingene som er stjålet fra akvariet i Atlanterhavsparken. Foto: Atlanterhavsparken
BORTFØRT: Dette er en av de 4-5 uker gamle pingvinkyllingene som er stjålet fra akvariet i Atlanterhavsparken. Foto: AtlanterhavsparkenVis mer

Tre pingvinkyllinger og ett pingvinegg stjålet fra Atlanterhavsparken. - De overlever ikke lenge aleine

Frykter for livet til stjålne pingvinkyllinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I løpet av natta har noen tatt seg inn i Atlanterhavsparken i Ålesund og stjålet tre pingvinkyllinger, samt et pingvinegg.

- Vi har et håp om at disse fortsatt kan være i live, men de er små og er avhengig av næring fra foreldrene for å overleve, sier operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt, Kenneth Sætre til Dagbladet.

Pingvinungene er ikke mer enn 4-5 uker gamle.

Ønsker tips Ifølge politiet kan man kan se av overvåkningsbilder fra akvariet at personer tar seg inn på området ved to anledninger.

- Vi henstiller til personer som kan ha disse i sin besittelse om å levere dem tilbake så raskt som mulig. Det er ikke noe vinning ved en sånn type hendelse, så skal det stjeles av noen må det håndteres på en veldig spesiell måte, så det er nok ikke noe slikt, sier Sætre.

Politiet gikk ut med opplysningene 16.30 i ettermiddag, og ønsker nå tips fra alle som kan ha sett noe fra området.

- Vi er på stedet og går gjennom videoen for å sjekke om det er noen andre spor å sikre. Vi håper også på at russen som har vært på området og hatt fest i løpet av natta, kan ha sett noe, og tipse oss om dette, sier operasjonslederen.

Ifølge politiet opplever de stor pågang av personer som har engasjert seg i saken. Russen spesielt har engasjert seg veldig. Mange russ melder også om at de har vært inne på området, men ikke borttatt noe, skriver politiet 17.30 i ettermiddag.

Politiet foretar i kveld avhør av russen. Politiet vet med sikkerhet at flere russ har vært inne på området til Atlanterhavsparken i løpet av natta, men sier ikke at det er russen som står bak tyveriet, opplyser Sætre.

- Tragisk Britt Giske Andersen i Atlanterhavsparken, synes nyheten om tyveriet var svært trist.

- Det er tragisk. Men vi håper virkelig de overlever og at dette får en happy ending. Vi håper folk har tips som kan bidra til å oppklare dette, sier hun til Dagbladet.

Hun forteller at pingvinkyllingene snart skal bli vist fram for publikum i akvariet for første gang.  

Ifølge daglig leder i parken, Tor Erik Standal, virker det ut fra overvåkningsbildene som om russen har tatt med seg pingvinkyllingene.

— Dette er en meget stygg sak. Dessverre virker det som om det er russen som har vært her. De har hatt fest på parkeringsplassen og våre overvåkingsbilder viser at sju personer har vært inne. Disse bærer på noe, og det er nok eggene og kyllingene. Dette ser vi på bildene og de er lett gjenkjennelig med refleksmønster på russedraktene, sier han til Sunnmørsposten.

Saken oppdateres