Tre polske menn i avhør

Et vitne hevder å ha sett en mørk Mercedes kjøre i stor fart ut av Førde samme dag som Anne Slåtten ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Eieren av en polskregistrert Mercedes 190, samt to andre polske menn, skal nå avhøres hos politiet i Sykkylven i Sunnmøre. Politiet vet ennå ikke om Mercedesen kan knyttes til drapet på sykepleierstudenten Anne Slåtten (22) i Førde.

- Vi understreker at disse tre bare har status som vitner i saken, og ingenting annet, sier lensmann Kjell Fonn i Førde og Naustdal til Dagbladet.no.

Ifølge Fonn ble de tre tatt inn til avhør på bakgrunn av tips fra folk i Sykkylven.

- Folk der tok kontakt med politiet etter at de så en bil som ligner på den vitner har sett i Førde. Lensmannen i Sykkylven har så vært ute og tatt inn tre polske statsborgere som passet til beskrivelsen, sier Fonn til Dagbladet.no.

De tre mennene skal avhøres av politiet i Sykkylven når de har fått tak i en polskspråklig tolk.

- Vi yter bare bistand til etterforskningsledelsen i Førde. Dette er nå et anliggende mellom lensmannskontoret i Sykkylven og lensmannskontoret i Førde, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.no.

Vitner tok kontakt

Bakgrunnen for vitneobservasjonene fra Sykkylven er at en lastebilsjåfør i dagens utgave av lokalavisa Firda hevder at han ble forbikjørt av en mørk, polskregistrert bil - trolig en Mercedes - samme morgen som Anne Slåtten ble kvalt i ei dump ved Angedalsveien i Førde.

Ifølge lastebilsjåføren kjørte den mørke Mercedesen i stor fart ut av Førde. Noen dager seinere skal han ha sett den samme bilen i Sykkylven på Sunnmøre.

Etterforskningsledelsen i Førde vet imidlertid ikke om de kan stole på denne vitneobservasjonen, ettersom lastebilsjåføren ikke har tatt kontakt med eller latt seg avhøre av politiet.

- Vi har sett opplysningene Firda går ut med i dag, og har fått tips fra publikum i Sykkylven som sier de har observert Mercedesen der. Vi har kontaktet lensmannen i Sykkylven som jobber videre med saken, sa lensmann Kjell Fonn til TV 2 Nettavisen tidligere i dag.

Etterlyste mørk bil

Politiet i Førde har tidligere etterlyst en mørk bil som kjørte over Hafstadflata i Førde klokka 07.35 drapsmorgenen. Bilen kjørte i stor fart, og eieren har ennå ikke meldt seg.

Etter det Dagbladet.no får opplyst, har politiet foreløpig ingen grunn til å tro at bilen kan knyttes til drapet.

- Vi etterlyste ikke noen spesiell biltype, men en mørk bil. Det kan være hvilken som helst bil, sier Fonn.

Drapsetterforskerne avventer nå avhørene av de tre polske mennene, før de eventuelt gjør noe mer med dette tipset.

Fonn opplyser at han vil komme tilbake til saken i ettermiddag.

DREPT: Anne Slåtten (22).