- Tre prorussiske separatister drept i Mariupol

13 skadd og 63 pågrepet, opplyser Ukrainas innenriksminster.

- TRE DØDE: Det har i flere dager vært store demonstrasjoner i Mariupol - som dette bildet fra søndag viser. Demonstranter tok seg da inn i borgermesterens kontor - og ropte slagord til støtte for Russland. Foto: Reuters / NTB scanpix
- TRE DØDE: Det har i flere dager vært store demonstrasjoner i Mariupol - som dette bildet fra søndag viser. Demonstranter tok seg da inn i borgermesterens kontor - og ropte slagord til støtte for Russland. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tre prorussiske separatister er drept og flere såret i Mariupol øst i Ukraina, skriver Ukrainas innenriksminister Arsen Avakov på Facebook.

Ukrainske sikkerhetsstyrker i Mariupol skjøt først varselskudd da separatister angrep dem med brannbomber natt til torsdag, ifølge Avakov. Deretter ble det skutt for å drepe, melder NTB.

«Ifølge foreløpige tall ble tre av angriperne drept, 13 såret og 63 pågrepet», skriver innenriksministeren på sin Facebook-side.

Stormet Ifølge NTB forsøkte de væpnede separatistene forsøkte å storme sikkerhetsstyrkenes base og krevde at soldatene måtte slutte seg til opprøret mot landets nye regjering, melder innenriksdepartementet i Kiev.

Mariupol ligger ved Azovhavet i Donetsk, regionen som har vært sentrum for uroen den siste tida. Separatister har allerede tatt kontroll over rådhuset i byen. Hittil er bygninger i minst ti byer øst i landet blitt okkupert av prorussiske separatister.

 Ukrainas regjering beskylder Russland for å stå bak aksjonene, men dette benektes av russiske ledere.

Viktig dag Denne dystre meldinga innleder en svært viktig dag: I dag møtes nemlig Ukraina, Russland, USA og EU til firemaktsmøte i Genève.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer