Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre raftere funnet i god behold

Storaksjonen etter de savnede rafterne på vei til Glommaelva er avblåst. De ble funnet i badetøyet drivende på to gummislanger og en luftmadrass. Turen på den stille elva tok så lang tid at reisefølget deres slo alarm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 20.25 ble turistene funnet av en båt fra brannvesenet. Uvitende om det store leteapparatet som var satt igang, plasket de seg nedover Flisaelva. Mannen, født i 1956, og jentene, født i 1989 og 1988, var i god form.

- Vi er svært glad for å ha funnet dem i god behold. Vi begynte å frykte det verste, sier vaktsjef Tor Gulbrandsen-Dahl ved Kongsvinger politidistrikt til Dagbladet.no.

De tre turistene fra Straume utenfor Bergen la ut på raftetur ved 13-tida. Reisefølget skulle plukke dem opp der Flisaelva renner ut i Glomma - omtrent en mil i luftlinje fra utgangsstedet. Men elva er svært kronglete og med liten fart - så turen tok adskillig lengre enn beregnet. Klokka 17 slo reisefølget alarm.

Mannskap fra Sivilforsvarets lokale fredsinnsatsgruppe (FIG) og tjenestemenn fra lensmannskontoret i Åsnes begynte å lete oppover Flisaelva i Åsnes kommune i Hedmark. For å assistere i søket langs den 12-14 kilometer lange elva, sendte Hovedredningssentralen på Sola ut et redningshelikopter fra Rygge. De fikk meldinga 18.15 fra politiet i Kongsvinger.

Vestlendingene gikk i vannet ved Kjellåsdammen i Skansen-området. Dammen skal være vanskelig å forsere - og det var derfor fryktet at noe kunne ha skjedd turistene der. Det er høy vannstand etter en regnrik sommer, men det er ikke spesielt sterke strømmer i den flate elva.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media