Tre raketter skutt fra Gazastripen mot Israel

- Vi fortsetter vår jihad mot jødene, Guds fiender, og ingen vil være i stand til å skremme oss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tre raketter ble onsdag kveld skutt fra Gazastripen mot det sørlige Israel. Få timer senere svarte israelerne med luftangrep mot fire militære mål på den palestinske siden.

Ingen skal ha blitt drept i noen av angrepene, ifølge israelske og palestinske sikkerhetsstyrker. Israelerne bombet angivelig tre militære treningsbaser i Gaza by og en fjerde i den sørlige byen Khan Yunis.

- To raketter ble skutt mot det sørlige Israel fra Gazastripen. Ingen skader er rapportert. Som svar på dette angrepet, har de israelske forsvarsstyrkene truffet tre terrorleirer på Gazastripen, het det i en uttalelse fra det israelske forsvaret.

En salafistisk ekstremistgruppe tok raskt på seg ansvaret for rakettangrepet som sannsynligvis var rettet mot den israelske havnebyen Ashkelon.

Gruppen, som kaller seg Omar-brigaden, sa at angrepet var hevn for tirsdagens drap på en islamist og IS-støttespiller i Gaza by. Den 27-årige mannen, som angivelig tilhørte den samme gruppen, ble drept i et sammenstøt med Hamas' politistyrke.

- Vi fortsetter vår jihad (hellig krig) mot jødene, Guds fiender, og ingen vil være i stand til å skremme oss, skrev Omar-brigaden ifølge Reuters.

Også i forrige uke angrep Israel militære treningsfelt på Gazastripen, da etter at en rakett fra Gaza hadde landet i nærheten av Ashdod. Heller ikke da ble mennesker skadd av angrepene.

De siste ukenes angrep har skjedd etter en lengre periode med ro langs Gazastripen.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer