Tre reddet etter rus og mulig vold på drivende seilbåt

En mann (44) er mistenkt for å ha ført en seilbåt i ruset tilstand og for å ha utøvd vold mot en mann i 60-åra på Sørlandet.

Politiet opplyser på Twitter at tre personer var involvert i hendelsene om bord i seilbåten torsdag kveld. Det var en kvinne i 40-årene om bord i seilbåten sammen med de to mennene.

- Redningsskøyta kom inn til Lillesand havn etter å ha plukket opp de tre personene i forbindelse med at en seilbåt lå og drev. Vi har ingen opplysninger om relasjoner mellom de tre eller detaljer rundt hva som har skjedd, men den ene mannen, en 44-åring, er pågrepet. Han er mistenkt for å ha ført båt i beruset tilstand, samt å ha utøvd vold mot en mann i 60-åra. Det er tatt utvidet blodprøve, iverksatt etterforskning, avhør gjennomført og vi vil følge dette opp i morgen, sier operasjonsleder Therese Weisser ved Agder politidistrikt til NTB.

Ifølge Redningsselskapet på Twitter havnet en av personene fra seilbåten i sjøen og ble reddet om bord i redningsskøyta «Inge Steensland» fra en holme.

Personen skal ha vært våt, kald og forekommen. Politiet bekrefter overfor NTB at dette var den fornærmede mannen i 60-åra. Han ble fraktet til legevakten for sjekk, og politiet har ingen opplysninger om tilstanden hans.

Kvinnen på båten har ikke status som fornærmet eller mistenkt i saken.

(NTB)