Tre rom eller tre etasjer? Samme pris

Bare en drøy times togtur bestemmer hva du får for pengene. I Holmestrand koster en flott villa med fjordutsikt det samme som en treroms blokkleilighet på Frogner i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene boligprisrekorden avløser den andre i Oslo. Og presset øker. Ifølge DnB eiendomsmegling AS er det registrert over 600 nye boligsøkere i området i løpet av de siste fire ukene.

Men nå tar spesielt barnefamilier konsekvensen av prisutviklingen og velger billigere bolig framfor kort vei til jobben.
- Nå koker det i markedet vårt. Vi registrer stadig at folk fra Oslo, Asker og Bærum flytter ut av byen for å få mer for pengene. Tranby, Røyken og Lier er blitt nye pressområder med stigende priser, mens Drammen, Skoger og Eiker fremdeles er rimelig. Det vil være naturlig at disse områdene vil bli nye pressområder etter hvert, sier daglig leder ved Notar i Drammen, Martin Tverdal.

Drøye to millioner kroner koster en leilighet på under 80 kvadratmeter på Frogner i Oslo. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris på leiligheter i Oslo ligger på 11800 kroner ifølge DnB eiendomsmegling AS.

Halv pris

- For to millioner får du en nyere og bra enebolig med stor selveiertomt i Lier. Snittprisen på alle typer boliger er rundt 9700 kroner pr. kvadratmeter, sier kontorsjef i Boligbyggelaget i Lier, Britt Kåsin.

I Holmestrand er boligprisene enda lavere:

- Gjennomsnittelig kvadratmeterpris på eneboliger er på rundt 5300 kroner her. For to millioner kroner får du det meste. Du kan få et kjempelekkert treetasjes hus med panoramautsikt over Oslofjorden, stor tomt og høy standard til 1,8 millioner kroner.
Men vi merker at etterspørselen øker, og med ny E18 og jernbaneutbygging, vil presset øke ytterligere. I dag ligger vi i underkant av halv pris på boliger i forhold til Oslo, opplyser leder ved NOR eiendomsmegling i Holmestrand, Britt Kilane.