Hanne begynte med heroin på Vestlundveien ungdomssenter i Bergen

Tre rømninger og heroinoverdose på ei helg. - Forsvarlig omsorg, mener Fylkesmannen

Hanne sloss med personal og rømte tre ganger den helga hun ble funnet bevisstløs etter heroinoverdose. Det mener Fylkesmannen er forsvarlig omsorg.

RUSET SEG: Hanne ruset seg tungt da hun som 15- og 16-åring bodde på Vestlundveien ungdomssenter i Bergen. Foto: Jørn H. Moen
RUSET SEG: Hanne ruset seg tungt da hun som 15- og 16-åring bodde på Vestlundveien ungdomssenter i Bergen. Foto: Jørn H. Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi står for avgjørelsen ennå og har ikke sett noen grunn til å revurdere den, sier seksjonsleder for sosial- og barnevernsseksjonen, Øystein Breirem Jacobsen, hos Fylkesmannen i Hordaland

Mandag skrev Dagbladet at Hanne rømte tre ganger fra Vestlundveien ungdomssenter i Bergen den helga hun fylte 16 år.

Etter slåsskamp med personal ble hun skjermet i bare fire timer før hun på kvelden fikk dra til byen på egenhånd.

Den statlige barnevernsinstitusjonen hørte ikke noe mer fra henne, før hun ble funnet bevisstløs på en benk og kjørt til sykehus, bevisstløs etter en overdose heroin.

- Etter denne episoden, valgte vi å akuttplassere Hanne på Stavanger akuttsenter. Vi mente det var fare for liv og helse hvis hun ble boende på Vestlundveien ungdomssenter, uttalte barnevernsleder Tove Ørsland i Dalane barnevern til Dagbladet mandag.

Sendte klage

15. april 2016 klagde barneverntjenesten til Fylkesmannen i Hordaland på behandlingen Hanne hadde fått på Vestlundveien ungdomssenter.

Fylkesmannen i Hordaland uttrykte også bekymring for rømninger og rus i sin tilsynsrapport 25. November 2016, men konkluderte likevel med at både valg av institusjon, omsorgen og behandlingen Hanne hadde fått på Vestlundveien var forsvarlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer