Tre russiske trålere i arrest

Tre russiske trålere ligger i arrest i forskjellige havner i Finnmark. I det ene tilfellet har tråleren brutt anløpsreglene. Forskjellige aktører har begjært arrest i de to andre fordi de har utestående krav i båtene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den russiske tråleren «Itkul» har fått 5.000 kroner i bot for å ha tatt seg inn i norsk farvann uten å melde ifra.

Tråleren ble oppbrakt av Kystvakten, og ligger ved kai i Vadsø inntil den norske agenten garanterer for boten. Dette skjer antakeligvis i dag.

- Falt over bord

- Rederiet har dårlig økonomi og det er temmelig kummerlig om bord i Itkul». Ifølge kapteinen på tråleren forsvant ett av mannskapet den 25. februar 150 nautiske mil nord for Bjørnøya. De søkte etter matrosen, men fant ham aldri, sier politiadjutant Arne Fjellstad ved Vadsø politistasjon til NTB.

To andre russiske trålerne ligger til kai ved Båtsfjord og Kirkenes. Det er uklart om disse to tilhører det samme rederiet og om det er noen sammenheng med den tråleren som ligger i Vadsø.

Ikke utbetalt lønn

Det er et dansk firma som har begjært arrest i «Severnaya Zvezda» som ligger til kai i Båtsfjord. Norsk Sjømannsforbund har også begjært arrest i den samme tråleren fordi mannskapet ikke har fått utbetalt lønn. Dette har ikke sorenskriveren i Vadsø tatt stilling til ennå.

Sjømannsforbundet har av samme grunn også begjært arrest i tråleren «Samotlor». Den ligger i arrest i Kirkenes. (NTB)