Tre satt fri etter gjengdrap

Tre av de åtte som ble pågrepet etter gjengdrapet i går er satt fri. Politiet vil trolig framstille to for varetektsfengsling i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks siktede er fortsatt er på frifot.

- Det er seks personer som vi har siktet i saken, men ikke fått tak i. Vi har gjort en del grep for å finne ut hvor disse befinner seg, men foreløpig har vi ikke lykkes, forteller politiinspektør Reidar Bruusgaard til NTB.

Flere av dem som politiet har pågrepet satt tirsdag kveld i avhør hos politiet, og trolig vil to bli framstilt for varetektsfengsling tirsdag.

- Noen av dem, trolig to, vil bli begjært varetektsfengslet i løpet av onsdagen. Samtidig har vi dimittert tre av de åtte som vi har hatt i vår varetekt. Mistanken mot disse tre er betydelig svekket, forklarer politiinspektøren.

Hvor lang varetekt som ville bli begjært, var tirsdag ved 23-tiden fortsatt uklart.

- Jeg har ikke skrevet begjæringen ennå, men det vanlig er jo fire uker, sier Bruusgaard.

Alle de åtte som er pågrepet, er av pakistansk opprinnelse. De er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette. Flere av dem tilhører trolig A- og B-gjengen.

Politiet holder kortene tett til brystet om etterforskningen, men bekrefter at de ikke er sikre på at gjerningsmannen er blant de åtte.

Den 21 år gamle mannen som ble knivstukket under oppgjøret, er en av de åtte siktede i saken. Han er nå utskrevet fra Ullevål sykehus, hvor han ble operert i natt. Avhørene av mannen startet i ettermiddag.

(NTB)