Alf Bjørseth er en grønn forkjemper med god forretningsteft. Foto: Iván Kverme.
Alf Bjørseth er en grønn forkjemper med god forretningsteft. Foto: Iván Kverme.Vis mer

Tre selskaper, tre milliarder

- Det er viktig å ha en visjon, slår seriegründer Alf Bjørseth fast. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Alf Bjørseth har skapt milliardverdier med både REC og Scatec Solar. Etter at GE nylig tømte banken for å kjøpe to små europeiske 3D-printselskaper, kan Norsk Titanium bli hans største suksess, skriver Finansavisen mandag.

Visjonær gründer

- Det er viktig å ha en visjon. Vår visjon er at grønne teknologier og sorte tall er bra. Vi så at dette var en mulighet for 10 år siden. Siden den gang har vi jobbet jevnt og trutt, og bygget sten for sten. Dermed har vi klar å utvikle en teknologi som vi tror har et veldig stort potensiale, sier seriegründer Alf Bjørseth til Finansavisen.

Norsk Titanium har utviklet sin egen 3D-printteknologi for produksjon av titankomponenter til flyindustrien.

- Jo lettere materialer man har i flyene, desto mindre blir drivstofforbruket. Å fremstille materialer uten mye svinn, er etter vår mening også miljøvennlig. Ved å ta i bruk 3D-print bruker vi mindre materialer til å fremstille komponentene enn dagens produksjon, sier Bjørseth til Finansavisen.

Økt interesse

Selv om selskapet ennå ikke har startet produksjonen, kan Bjørseths verdier allerede har passert én milliard kroner. I forrige uke la nemlig den amerikanske industrigiganten General Electric (GE) inn bud på to mindre europeiske 3D-printselskaper til en pris som tok markedet på sengen.

GE blar opp 1,4 milliarder dollar, eller nærmere 11,5 milliarder kroner, for henholdsvis svenske Arcam og tyske SLM Solutions Group.

Bjørseth sitter i dag med 24 prosent av aksjene i Norsk Titanium, mens et investeringsfond med base i Saudi-Arabia er største eier med 56 prosent av aksjene. Gitt at Norsk Titanium er like mye verdt som Arcam, er Bjørseths aksjepost verdt godt over én milliard kroner, skriver Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Dette er de rikeste politikerne på Stortinget
Andreassen: Det er galskap!