Tre seriemordere på veggen

En av plakatene på gutterommet har den drapstiltalte ballettdanseren lagd selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

 • Fant ingen å drepe
 • Besatt av døden

  - Det er den eneste jeg har lagd selv, sa den 21 år gamle ballettdanseren i retten i dag. Ifølge tiltalen plukket han opp den 29 år gamle kvinnen fra Nordland ved Rådhuset i Oslo og tok henne med til sin mors leilighet på Romsås, der han kvalte henne.

  Plakaten er tydelig laget på en datamaskin og viser ansiktene til Jeffrey Dahmer, Eddie Gein og Ted Bundy.

  Alle tre er kjente seriemordere, ekstremt grusomme seriemordere.

  • Ted Bundy var en brutal drapsmann som herjet i USA på 70-tallet. Etter to dødsdommer innrømmet han at han hadde tatt livet av 28 kvinner. Politiet mente han drepte åtte til. 24. januar 1989 ble han henrettet.
  • Eddie Gein døde i en mentalinstitusjon i 1984 etter først å ha blitt funnet skyldig i drap, men så frikjent på grunn av at han ikke var tilregnelig. Da politiet undersøkte leiligheten hans fant de døde kropper hengende som i et slaktehus. Restene etter de avdøde ble funnet overalt i leiligheten. Han hadde brukt skinn og kroppsdeler til å lage møbler, og trolig også spist noe.
  • Jeffrey Dahmer var en iskald nekrofil seriemorder som også spiste av sine ofre. Den 13. juli 1992 tilsto han. Han ble dømt til 15 livstidsdommer, totalt 957 år i fengsel. 28. november 1994 ble han drept av en medfange.

  I tillegg fant åstedsgranskerne et brev med den tiltaltes navn maskinskrevet på konvolutten i nattbordskuffen til den tiltalte. Brevet var fra den dømte britiske seriemorderen Dennis Andrew Nielsen. Han er dømt for å ha drept 15 unge menn. Den tiltalte 21-åringen fortalte i retten i går at han fremdeles brevveksler med Nielsen.

  Kjetil Fossum fra datakriminalitetsenheten i Oslo politidistrikt fortalte at de også på tiltaltes datamaskin fant bilder av seriemordere, skriver NTB.

  Etterforskerne har også gått gjennom loggene fra danserens bruk av pratekanaler på internett, og fant at kanalene han oftest var på, var temagrupper som "killer", "dead", "serial" og "suicide".

  – Han har også skrevet eller lastet ned et dokument om den norske seriemorderen Arnfinn Nesset, forklarte Fossum.

  Cola med dop

  I en bod ved gangen i leiligheten fant de en åpnet colaboks med en filmboks med noe hvitt pulver i ved siden av. Analyser av innholdet viste at det var en blanding av beroligende midler, og at pulveret også var blandet med colaen i boksen.

  - Men det ble ikke funnet spor av disse stoffene hverken i den avdødes urin eller i hennes blod, sa åstedsgranskeren i retten i dag.

  Den avdøde kvinnens fingeravtrykk ble heller ikke funnet på colaboksen. Hennes avtrykk ble funnet på en annen colaboks, og den var det kun cola i.

  Det ble heller ikke funnet noen tegn på noen seksuell aktivitet i leiligheten.

  Tok bilde av liket


  I stua på Romsås fant politiet også et polaroidkamera. Ved siden av kameraet lå et bilde av den avdøde kvinnen, liggende på gulvet med klærne på.

  Da politiet kom til leiligheten var han avkledd. Genser, bukse, BH og truser var skåret av henne. I gangen der hun lå fant de også en 22 centimeter lang kniv, som trolig ble brukt til å skjære av henne klærne, og en sammenleggbar tursag med tagger.

  - Den er av den typen som man kan sage av kvister med, sa åstedsgranskeren i retten i dag.

  I går ble tiltaltes egne notater om drap lagt fram i retten. Under en tur til Hamar for ett år siden hadde han planer om å plukke opp en jente som han ville kvele og partere.

  Den tiltalte 21-åringen blir beskrevet som besatt av døden. Han hadde en 400 voldsfilmer sirlig ordnet i boden i sin mors leilighet, og på rommet hadde han bilder av seg selv iført svarte klær. På ett av bildene holder han en øks, på et annet holder han en motorsag.

<B>PLAKAT MED SERIEMORDERE: Her er en av de tre seriemorderne som den tiltalte 21-åringen hadde på veggen. Jeffrey Dahmer skal ha drept 17 mennesker. Her fra rettsaken i 1991.