- Tre sikkerhetsvakter brøt seg inn hos Jan (73) i Kenya. Da han ikke hadde penger ble han drept

Norsk hjelpearbeider og misjonær funnet drept i Kenya.

DREPT I SITT EGET HJEM: Jan Kristensen, leder for Prosjekt gatebarn i Kenya, ble torsdag morgen funnet drept i Kisumu i Kenya. Foto: Arild Reidarsen / NTB scanpix
DREPT I SITT EGET HJEM: Jan Kristensen, leder for Prosjekt gatebarn i Kenya, ble torsdag morgen funnet drept i Kisumu i Kenya. Foto: Arild Reidarsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 73 år gamle norske hjelpearbeideren og misjonæren Jan Kristensen (73) fra Telemark er funnet drept i Kisumu i Kenya.

- Vi fikk i formiddag vite at en norsk statsborger var funnet drept i Kenya, sier pressevakt Frode Overland Andersen i UD til Dagbladet.

Kristensen har i flere år jobbet og bodd i Kenya som misjonær og frivillig hjelpearbeider. Den norske ambassaden i Kenya er i kontakt med avdødes familie og yter bistand, ifølge UD.

Kristensen ble i 2010 tildelt kongens fortjenestemedalje i sølv for sitt arbeid for gatebarn i Kenya

- Overfalt av ranere Ifølge kenyanske medier ble Kristensen funnet drept i sitt eget hjem etter at han ble overfalt og forsøkt ranet torsdag morgen.

Tre bevæpnede ranere tok seg inn på 73-åringens eiendom ved 10-tida om morgenen, mens en ventet utenfor i en fluktbil. Ranerne skal da ha beordret arbeiderne på eiendommen til å være stille mens de la nordmannen i bakken.

Overfallsmennene skal ha vært ansatt i et sikkerhetsfirma som voktet en rørledning i nærheten. Politiet tror overfallsmennene for få dager siden også ranet Kristensens kontor.

Ifølge lokalt politi ba de Kristensen finne fram det han hadde av penger. Da nordmannen nektet, og sa at han ikke hadde penger i huset, ble han utsatt for grov vold og drept.

- De kunne ha tatt hva de ville og latt ham leve i stedet, sier en av arbeiderne på Jan Kristensens eiendom.

- Nevøen til kona Vakta på eiendommen hørte bråk, og løp av gårde for å hente hjelp. Han fikk tak i ansatte i et sikkerhetsfirma som jobbet i nærheten - som igjen varslet politiet.

Politiet ankom og fyrte ifølge lokale medier av flere skudd mot ranerne. Tre av ranerne ble drept, hvorpå en stakk av. Han skal nå være bevæpnet med et AK47-gevær.

Lokale medier melder at en av de døde ranerne var nevøen til Kristensens kone.