Tre siktet etter dobbeltdrap

OSLO/MOSS (Dagbladet.no): Dørvaktene grep inn for å hindre bråk. Da politiet kom til utestedet Chez i Moss i natt, fant de to livløse vakter. Tre menn er pågrepet og siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mannlige dørvaktene ble stukket ned ved halv tre-tiden natt til i dag på utestedet Chez i Moss sentrum.

- Politiet fikk melding om at det var bråk på utestedet, og en patrulje rykket ut. Det var veldig kaotisk der og inne i lokalet fant man to personer som var hardt skadd. De to døde kort tid senere av skadene, sier politiførstebetjent Petter Harry Hansen ved Moss politistasjon.

Bråket skal ha startet i biljardavdelingen i utestedet.

- Det var trolig gjester og de tre som deltok i slåssing av mindre art. Dørvaktene ble tilkalt, og det er foreløpig uklart hva som skjedde da, sier Hansen.

De to drepte var begge midt i 20-årene og bosatt i Mosse-distriktet.

Det var flere vitner til hendelsen og flere fortalte politiet at de antatte gjerningsmennene forlot utestedet i en Volkswagen. En etterlysning ble dermed sendt ut til omliggende politidistrikt. To timer senere ble bilen funnet tom i Skippergata i Oslo sentrum.

- Bilen ble funnet ved en tilfeldighet, og patruljen ventet ved stedet. En 20- og 22-åring kom til bilen og ble pågrepet uten dramatikk, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Siktet

På morgenkvisten ble også en 19-åring pågrepet av politiet i Asker og Bærum.

- Vi pågrep en person på morgenkvisten på anmodning fra politiet i Moss. Mannen blir overført til Moss i løpet av formiddagen, sier vaktsjef Lasse Hagen i Asker og Bærum politidistrikt.

Politiadjutant Torill Johnsen opplyser at de tre er siktet for forsettelig drap, eller medvirkning til dette. De vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen.

- Det eneste vi vil si om de tre siktede nå er at de er av utenlandsk opprinnelse og at de er fra Oslo-distriktet, sier Eriksen.

- Er de kjenninger av politiet?

- Ja, dette er gutter som har vært i kontakt med politiet tidligere, men vi ønsker ikke å gå inn på hva slags forhold det dreier seg om. De er ikke kjent for politiet i Moss.

Politiet har ikke funnet noe gjerningsvåpen ennå.

Flere vitner

Politiet vil ikke utelukke at flere kan bli pågrepet, men vil ikke kommentere dette ytterligere så tidlig i etterforskingen.

Det var mange ungdommer på utestedet og mange vitner til hendelsen. Politiet har avhørt en del, men sier de fortsatt har mange igjen.

Politiet er ikke ferdige med de formelle avhørene av de siktede, men sier at det så langt ikke er noe som tyder på at dette dreide seg om et gjengoppgjør.

TRE GJERNINGSMENN: Tre unge menn er pågrepet for dobbeltdrapet i Moss i natt.
PRESSEKONFERANSE: Politiavdelingssjef Asbjørn Hansen i Kripos, politiadjutant i Østfold politidistrikt Torill Johnsen, og politiførstebetjent Petter Harry Eriksen orienterte pressen om dobbeltdrapet på Chez.
<B>ÅSTEDET:</B> To dørvakter ble stukket ned og drept på utestedet Chez i Moss sentrum natt til søndag.