Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre siktet etter dødsfall

Tre menn ble i går siktet for vold etter at en mann i 50-åra ble funnet død i Tana i Finnmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet rykket ut i går ved 13-tida etter å ha blitt varslet av legen i Tana.

- Kastet ned trappa

- Legen meldte at en mann i 50-åra var funnet død på sin bopel, sier politiadvokat Ove Akselsen i Øst-Finnmark politidistrikt.

Mannen ble funnet død i sin kommunale trygdebolig, og tre menn som var på stedet ble tatt inn til avhør. Alle tre ble seinere på dagen siktet for legemsbeskadigelse. Politiet behandler foreløpig saken som et mistenkelig dødsfall.

- Siktelsen kan bli utvidet, men den kan også bli frafalt. Vi er avhengige av obduksjonsrapporten for å fastslå om det ligger noe kriminelt bak dødsfallet, sier Akselsen til Dagbladet.

Ifølge Ronnie Halonen, som er nærmeste nabo, har det vært hyppige fester i trygdeboligene. Lørdag ettermiddag var Halonen selv vitne til bråk blant beboerne.

- Jeg ringte selv og varslet politiet ved 17-tida. Avdøde ble da kastet ned trappa utenfor utgangsdøra, og ble tatt med av ambulanse. Men bare et par timer seinere var han tilbake i boligen. Deretter hørte jeg ingenting før politiet kom og sperret av området i går, forteller Halonen til Dagbladet.

Vurderer fengsling

Politiadvokat Ove Akselsen bekrefter at politiet rykket ut til trygdeboligen også lørdag ettermiddag.

- Det er riktig at det var bråk på adressen lørdag, men vi vet ikke om dette har sammenheng med dødsfallet, sier Akselsen. Politiet vil i dag ta stilling til om de tre siktede skal bli framstilt for varetektsfengsling.